Správy | Aktuality | Témy

Spoločnosť IVECO rozbieha v Japonsku plány na rozvoj dopravy s pohonom na zemný plyn

Na základe memoranda o spolupráci, ktoré podpísali Európska komisia a japonský minister hospodárstva, obchodu a priemyslu, oznamuje spoločnosť IVECO svoje plány na podporu budovania trvalo udržateľnej prepravy osôb a tovaru prostriedkami s pohonom na zemný plyn v Japonsku.

Zemný plyn je v dnešnej dobe najlacnejšia, najčistejšia a najmenej hlučná alternatíva k vznetovým motorom, ktorá ponúka priame prepojenie na palivá z obnoviteľných zdrojov vďaka bioplynu.
 
IVECO plánuje spolupracovať s celým dodávateľským reťazcom – od dopravcov až po dodávateľov a distribútorov zemného plynu za podpory miestnych úradov a vládnych organizácií.
 
Prvým krokom spoločnosti IVECO v rámci plánov je dnešné podpísanie memoranda o porozumení s dopravnou a logistickou firmou Ryobi Holdings na dodávku technológií a vozidiel na vybudovanie udržateľnej dopravnej siete.
Spoločnosť IVECO dnes oznámila spustenie akčného plánu na podporu rozvoja trhu dopravy s pohonom na zemný plyn v Japonsku. Tento krok vychádza zo silného odhodlania značky v oblasti udržateľnosti a celosvetového úsilia na znižovanie emisií skleníkových plynov.
 
Prvým krokom spoločnosti IVECO v rámci tohto plánu je dnešné podpísanie memoranda o porozumení s dopravnou a logistickou firmou Ryobi Holdings, ktorým sa otvára diskusia o spolupráci pri dodávke nákladných vozidiel a autobusov IVECO. Okrem dodávky samotných vozidiel poskytne spoločnosť IVECO firme Ryobi Holdings aj podvozok, technológie a technickú podporu pri montáži vyrábaných nadstavieb. Spolupráca bude zahŕňať aj popredajnú podporu a technickú pomoc, ktoré bude zabezpečovať firma Ryobi Holdings.
 
Táto prvá dohoda rozbehla hlavnú stratégiu spoločnosti IVECO, ktorá je postavená na komplexnom prístupe smerom k rozvoju celého dodávateľského reťazca v oblasti zemného plynu. Zámerom značky je nadviazať ďalšie partnerstvá s dodávateľmi zemného plynu a dopravcami s cieľom vybudovať potrebnú infraštruktúru, ktorá umožní rozvíjať trh dopravných vozidiel s pohonom na zemný plyn.
 
Dnešné oznámenie sa nesie v duchu júlového memoranda o spolupráci uzavretého medzi Európskou komisiou a japonským ministrom hospodárstva, obchodu a priemyslu. Memorandum sa zmieňuje o náraste dopytu po LNG a uvažuje sa v ňom o takých formách spolupráce, ktoré zahŕňajú vývoj moderných technológií, ktoré by umožnili používať pohonné ústrojenstvá na LNG v cestnej a námornej doprave.
 
Spoločnosť IVECO očakávala niekoľko odporúčaní, ktoré urobili krajiny G20 v akčnom pláne na rok 2016 na zlepšenie prístupu k energiám v Ázii a Tichomorí. V oznámení Európskej komisie s názvom „Európska stratégia pre nízkoemisnú mobilitu“ sa uvádza významná úloha zemného plynu pri prechode na budúce energie s nízkymi emisiami skleníkových plynov, pričom zemný plyn je považovaný za najudržateľnejšie a okamžite dostupné riešenie.
 
Spoločnosť IVECO už dlhé roky vynakladá úsilie v oblasti udržateľnosti a už v ranom štádiu si uvedomovala, že zemný plyn je vyspelé, primerané a cenovo dostupné riešenie – od nádrže po kolesá a v prípade bioplynu aj od zdroja po kolesá. Spoločnosť už viac ako 20 rokov prináša novinky v oblasti vozidiel s pohonom na zemný plyn. Túto technológiu použila najskôr vo svojich autobusoch, potom ju s ľahkým úžitkovým vozidlom Daily NP a nákladným vozidlom Eurocargo NP rozšírila o mestskú dopravu a nakoniec v roku 2016 priniesla revolučný Stralis NP pre ťažkú diaľkovú nákladnú dopravu.
 
Technológie spoločnosti IVECO v oblasti pohonu na zemný plynu vďaka tomu dnes predstavujú reálne, praktické a okamžite dostupné riešenie na prepravu osôb aj tovarov. IVECO je v súčasnosti absolútnou trhovou aj technologickou jednotkou v oblasti úžitkových vozidiel s pohonom na zemný plyn a jediným výrobcom, ktorý ponúka kompletný rad modelov s pohonom na udržateľné palivo – od ľahkých úžitkových vozidiel až po ťažké diaľkové nákladné vozidlá a autobusy s viac ako 22 000 predanými vozidlami.
 
Medzi úžitkové vozidlá IVECO s pohonom na zemný plyn patria napríklad model Daily NP, ktorý rozširuje prínosy niekoľkonásobne oceneného radu Daily o ďalšie prínosy technológií NP značky, model Eurocargo NP, ktorý vynáša environmentálnu výkonnosť „nákladného vozidla, ktoré sa páči mestu“ na novú úroveň s čistou a tichou prevádzkou, a model Stralis NP – prvé nákladné vozidlo, ktoré ponúka skutočnú alternatívu k tradičným palivám na diaľkových výjazdoch.
 
Za dnešnou špičkovou ponukou stojí bleskurýchle napredovanie značky IVECO v oblasti vývoja autobusov s alternatívnym hnacím ústrojenstvom. Nízkopodlažný mestský autobus Urbanway CNG stanovuje vysoké štandardy v oblasti komfortu, kapacity a celkových nákladov na vlastníctvo a predstavuje skutočne udržateľné riešenie pre verejné dopravné siete. Crealis CNG si získal uznanie vďaka tomu, že poskytuje najlepšiu prepravu pre obce a je ideálny pre systémy s metropolitnými autobusmi. Veľké európske mestá nasadzujú vo svojich verejných dopravných sieťach autobusy s pohonom na zemný plyn. Napríklad francúzske mesto Lille prevádzkuje flotilu 482 autobusov IVECO s pohonom na zemný plyn. Tretina z týchto autobusov spaľuje bioplyn, ktorý si mesto vyrába priamo v závode, ktorý vyrába biometán z komunálneho a ekologického odpadu, a preto je prevádzka týchto vozidiel IVECO s pohonom na zemný plyn neutrálna z hľadiska produkcie uhlíkových emisií.
Vďaka dlhoročnej histórii vývoja technológií pohonu na zemný plyn a širokej ponuke vozidiel s pohonom na zemný plyn má spoločnosť IVECO vynikajúce postavenie na to, aby mohla byť kľúčovým hráčom na japonskom trhu dopravy s pohonom na zemný plyn a ideálnym partner pre domácich dopravcov: IVECO – váš partner pre udržateľnú dopravu.
 

Prečítajte si aj

Back to top button