Správy | Aktuality | Témy

Predaj Audi vzrástol v septembri takmer o 3 % na vyše 178 300 vozidiel

Nemecká automobilka Audi zvýšila minulý mesiac celosvetový predaj takmer o 3 %, k čomu prispeli najmä zvýšené predaje na americkom a čínskom trhu.

Automobilka oznámila, že v septembri predala vo svete 178 350 vozidiel. Medziročne to predstavuje rast o 2,6 %. Nemalou mierou sa pod to podpísali USA, kde predaj vzrástol o 9,6 %. V celej Severnej Amerike predala spoločnosť okolo 23 600 áut, čo znamená najlepší september na kontinente v histórii.
 
Výrazný rast predaja dosiahla firma aj v Číne, kde v porovnaní so septembrom minulého roka predala o 7,2 % vozidiel viac. Predaj dosiahol 58 455 áut, najviac za jeden mesiac v tomto roku. Naopak, na domácom trhu klesol predaj Audi o 0,5 %.
 
Z európskych krajín najviac vzrástol predaj vozidiel Audi v Španielsku a Taliansku. V Španielsku predala firma v septembri o 16,2 % áut viac a v Taliansku o 13,1 % áut viac než pred rokom.
 
Od začiatku tohto roka spoločnosť dodala zákazníkom 1,38 milióna vozidiel. Oproti septembru minulého roka objem predaja klesol o 2 %.

Prečítajte si aj

Back to top button