Správy | Aktuality | Témy

S DKV do nového mýtneho systému v Slovinsku

Slovinsko prejde 1. apríla 2018 na nový mýtny systém. Od tohto dňa sa už poplatky nebudú hradiť pri prechádzaní mýtnymi stanicami, ale iba prostredníctvom nového elektronického mýtneho systému DarsGo. Mýtne stanice postupne zaniknú, vďaka čomu odpadne zdržanie a zvýši sa plynulosť premávky.

Dopravcovia, ktorí využívajú slovinskú diaľničnú sieť, musia všetky vozidlá s celkovou hmotnosťou vyššou než 3,5 tony do nového mýtneho systému najskôr zaregistrovať a následne ich vybaviť palubnými jednotkami. „Naši zákazníci tak môžu urobiť už teraz prostredníctvom webových stránok DKV. Vďaka tomu sa vyhnú zdržaniam a dlhým čakacím lehotám na dodanie mýtnych boxov v čase spustenia nového systému,“ hovorí Ondřej Pavlík, výkonný riaditeľ slovenskej a českej pobočky spoločnosti DKV Euro Service, ktorá má s registráciou do mýtnych systémov bohaté skúsenosti.  
 
Novú palubnú jednotku pre následnú úhradu mýta možno získať po registrácii a úhrade manipulačného poplatku 10 eur. Dopravca si ju môže nechať zaslať na akúkoľvek adresu v EU, alebo si ju vyzdvihnúť na miestnych servisných staniciach DARS. Žiadne ďalšie poplatky za prenájom a služby ani záručné vklady nie sú s OBU spojené. Mýtny box zostáva majetkom prevádzkovateľa mýtneho systému DARS.
 
Každá palubná jednotka je registrovaná pre konkrétne vozidlo. Počet náprav sa zadáva manuálne – rovnako ako pri palubnej jednotke GO-Box v Rakúsku alebo pri novej palubnej jednotke DKV Box Europe. Pri spustení nového mýtneho systému končí platnosť doposiaľ používaných kariet DARS a mýtnych boxov ABC.
 

Prečítajte si aj

Back to top button