Správy | Aktuality | Témy

Spoločnosť cargo-partner v roku 2017 zvládla rôzne náročné projekty v leteckej, námornej a cestnej preprave

Spoločnosť cargo-partner v roku 2017 riešila rôzne náročné projekty leteckej a námornej prepravy nadmerného a ťažkého nákladu po celom svete. Toto je krátky prehľad náročných prepravných projektov, ktoré spoločnosť v minulom roku zrealizovala.

Medzinárodný poskytovateľ prepravných a logistikých služieb cargo-partner, má niekoľko desiatok rokov skúseností s prepravou ťažkého a nadrozmerného nákladu leteckou, námornou a cestnou dopravou. So svojou sieťou kancelárií po celej Európe, Indickom polostrove, juhovýchodnej Ázii a severnej Amerike vytvára spoločnosť cargo-partner flexibilné riešenia pre prevoz a skladovanie výrobných zariadení, stavebných strojov a dopravných prostriedkov až po presun celých závodov. Okrem toho spoločnosť cargo-partner prevádzkuje špecializované projektové centrá v Hong Kongu a Rotterdame pomocou svojich bohatých prevádzkových skúseností a praktickej odbornosti v tomto sektore služieb.
 
Letecká preprava traktora a oceľových potrubí
V septembri 2017 riešila spoločnosť cargo-partner leteckú prepravu traktora vážiaceho viac než 4000 kg z indického Dillí do talianskeho Milána. Keďže klient, výrobca investičného tovaru, urgentne potreboval traktor na účely testovania, zorganizovala spoločnosť cargo-partner prepravu za víkend – v piatok si traktor vyzdvihla v Dillí a v pondelok ho doručila na letisko v Miláne. Táto preprava predstavovala mimoriadne riziká nie len kvôli samotnému tovaru a jeho rozmerom, no tiež preto, že sa vykonávala počas najrušnejšieho obdobia hlavnej sezóny pre vývoz tovaru z Indie leteckou dopravou. Vďaka svojim dlhodobým vzťahom s kvalitnými leteckými prepravcami dokázala spoločnosť cargo-partner rezervovať potrebné miesto a ponúknuť rýchle a spoľahlivé riešenie.
 
V tom istom mesiaci zvládla spoločnosť letecky prepraviť 12 oceľových potrubí, z ktorých každé jedno bolo dlhé 20 metrov a spolu vážili 115 ton, určených na využitie v ropnom priemysle. Po ich vyzdvihnutí vo východnej Európe sa spoločnosť cargo-partner postarala o balenie vhodné pre leteckú prepravu v centrále spoločnosti vo Fischamende neďaleko viedenského letiska. Potrubia sa potom prepravili letecky z Viedne do texaského Houstonu.
 
Fréza a strojový rotor námornou prepravou
V júli a auguste zorganizovala spoločnosť cargo-partner námornú prepravu vertikálnej frézy z Taiwanu cez Hamburg do českého Olšovca pre dodávateľa obrábacích strojov sídliaceho v Prahe. Tento náklad s rozmermi 6,5 m x 4,30 m x 3,8 m a váhou 26,5 t sa prepravoval na 40 stopovom flat rack kontajneri z taiwanského mesta Kaohsiung do nemeckého Hamburgu. Odtiaľ putoval na návese so zníženým podvozkom do českých Hostivíc, kde spoločnosť cargo-partner zariadila colné odbavenie a doručila zásielku konečnému adresátovi.
V auguste a septembri previezla spoločnosť cargo-partner 75-tonovú zásielku skladajúcu sa zo strojového rotora z českého Hradca Králové do portugalského Lavos Figueira da Foz. Najdlhšia časť prepravy sa realizovala trajektom z Rotterdamu do mesta Leixões a rozmery nákladu boli 19,5 m x 4 m x 2,7 m.
 
Všestranné a spoľahlivé riešenia pre každý druh nákladu
Začiatkom tohto roka sa na spoločnosť cargo-partner obrátil klient so žiadosťou o urgentné zaslanie naftového motora a prevodových hriadeľov z čínskeho mesta Tiencin do ruského Vladivostoku. Spoločnosť cargo-partner zabezpečila námornú prepravu pomocou štyroch 40 stopových flat rack kontajnerov a štyroch 40 stopových štandardných kontajnerov. Spoločnosť tiež pripravila rozsiahlu dokumentáciu požadovanú pre colné odbavenie pri dovoze do Ruska. Vybraná trasa do Ruska cez Hongkong zaistila vyššiu bezpečnosť pre taký hodnotný náklad a umožnila včasné dodanie tejto urgentnej zásielky.
 
Okrem toho Čína dokazuje, že je rastúcim a na vývoz orientovaným národom s prekvitajúcim hospodárstvom, a spoločnosť cargo-partner rada vyhovie všetkým očakávaniam a požiadavkám klientov. Či už ide o presun cisterien do mexického mesta Manzanillo, doručenie pretekárskeho auta z Japonska do Hongkongu alebo prepravu troch urgentne potrebných hasičských áut pomocou plochých prepravníkov do Laosu, spoločnosť cargo-partner v roku 2017 vždy našla tie správne riešenia.
Christina Hainbuchner, riaditeľka Oddelenia podnikovej komunikácie a marketingu v spoločnosti cargo-partner, uvádza: „Úzka spolupráca medzi našimi kanceláriami na celom svete, prísne postupy na zabezpečenie kvality a snaha plniť potreby našich klientov sú faktormi, ktoré definujú naše projektové riešenia pre prepravu nákladu. Naši odborníci na ťažký a nadrozmerný tovar v rôznych kanceláriách spoločnosti cargo-partner na celom svete sú zárukou toho, že poskytneme čo najlepšie služby našim zákazníkom, od automobilových a priemyselných dodávateľov po výrobcov strojových zariadení.”

Prečítajte si aj

Back to top button