Správy | Aktuality | Témy

Daimler pokoril hranicu 400-tisíc úžitkových vozidiel

V roku 2017 zaznamenal Daimler ďalší rekord: jeho divízia Mercedes-Benz Vans pri 12-percentnom medziročnom raste prvý raz dodala viac ako 400-tisíc (približne 401-tisíc) úžitkových vozidiel.

Rastu odbytu sa vlani tešili všetky konštrukčné rady divízie: modely transportérov Sprinter (+4 %), Vito (+21 %) a Citan (+5 %) i veľkopriestorová Trieda V (+22 %); úspešne odštartoval prvý pickup s hviezdou Trieda X a aj do zámoria sa začal dodávať obytný automobil Marco Polo.
 
„Štyri rekordné roky po sebe znamenajú vynikajúci výkon našich pracovníkov na celom svete. Patrí im moja srdečná vďaka“, uviedol v súvislosti s dosiahnutými výsledkami Volker Mornhinweg, vedúci divízie Mercedes-Benz Vans a zároveň poinformoval: „Aj v roku 2018 máme veľké plány: s novým Sprinterom príde z nášho pohľadu najdôležitejšie uvedenie na trh v segmente transportérov. S ním teraz odštartujeme digitálnu éru v tejto triede vozidiel. S novým modelom Sprinter prinášame do vozidla presne tie riešenia, ktoré našim zákazníkom pomáhajú ešte viac zvýšiť efektívnosť ich činnosti v zosieťovanom svete – v podobe hardvéru vo vozidle a s novými zosieťovanými službami.“ Volker Mornhinweg zároveň vyjadril spokojnosť s úspešným štartom pickupu Triedy X v Európe, ktorý uvedením na ďalšie trhy zdynamizuje predaje.
 
Odbyt divízie Mercedes-Benz Vans sa v roku 2017 zvýšil vo všetkých krajinách a vo viacerých dosiahol rekord: napríklad v Nemecku (+10 %), či v USA (+1 %). Pozitívny vývoj pokračoval aj v krajinách Severoamerického združenia voľného obchodu NAFTA (+3 %). Výrazný rast dosiahla divízia v Latinskej Amerike (+31 %) a po uvedení modelov Vito a Trieda V najmä v Číne (+75 %). 
 
Mercedes-Benz Vans najnovšie plánuje obohatiť všetky modely transportérov v podnikateľskom segmente elektrickým pohonom. 
 
 

Prečítajte si aj

Back to top button