Správy | Aktuality | Témy

IVECO predstavilo na výstave Intermat Paris 2018 nový Stralis X-WAY

IVECO prezentovalo širokú ponuku vozidiel pre odvetvia výstavby cestných komunikácií, mestských stavieb, recyklácie a ťažby v stánku značky CASE Construction Equipment na výstave Intermat 2018.

Spoločnosť IVECO prezentovala na konferencii Európskej komisie na vysokej úrovni o financovaní trvalo udržateľného rastu, ktorá sa konala 22. marca 2018 v Bruseli, ponuku vozidiel s pohonom na zemný plyn v reakcii na výzvu francúzskeho prezidenta Macrona na prestavbu domácich ťažkých nákladných vozidiel na plyn: „Je to aj o rozhodnom zaviazaní sa k transformácii odvetvia dopravy cez rozsiahle využívanie vozidiel na elektrický a vodíkový pohon a prestavbu ťažkej nákladnej dopravy na plyn.“
 
Nový nákladný automobil Stralis X-WAY vyvinutý pre stavebnú logistiku je ideálnou odpoveďou na rozmach v stavebníctve, za ktorým stojí projekt Grand Paris. Značka vystavuje svoju verziu s pohonom na zemný plyn – ideálnu na prevádzkovanie v Paríži, ktorý kladie veľký dôraz na znižovanie emisií.

Spoločnosť IVECO sa zúčastnilo medzinárodnej výstavy stavebníctva a infraštruktúry Intermat 2018 v termíne od 23. do 28. apríla na stanici Parc des Expositions v parížskom Paris-Nord Villepinte. Nachádzalo sa v stánku značky CASE Construction Equipment, kde prezentovalo svoju ponuku pre všetky druhy výjazdov: od recyklácie cez výjazdy v mestách, výstavbu cestných komunikácií až po ťažbu.

 
IVECO: to správne vozidlo pre všetky druhy výjazdov
 
Značka na veľtrhu prezentovala model Stralis X-WAY, nový model vyvinutý špeciálne prestavebnú logistiku a poskytovanie služieb v mestách, ktorý predstavuje dokonalé spojenie pre cestné výjazdy vyžadujúce terénnu mobilitu a v ktorej je zameranie na výjazdy dotiahnuté až do extrémov. Spájajú sa v nej najlepšia palivová účinnosť a bezpečnostné technológií značky IVECO s povestnou terénnou robustnosťou najodolnejších vozidiel pre vysokú produktivitu s najlepším užitočným zaťažením v triede pri vynikajúcich celkových nákladoch na vlastníctvo.
 
Plocha venovaná recyklácii iba potvrdila, že spoločnosť IVECO a značka CASE dokážu ponúknuť doplňujúce sa produkty, ktoré predstavujú dokonalé spojenie na dosiahnutie všestranných úspor založených na výrobe biometánu z odpadu. Značka tu vystavila vozidlo Stralis X-WAY Hook Lifter, ktoré je ideálne pre odvetvie recyklácie vďaka svojim vynikajúcim manévrovacím schopnostiam, kompaktným celkovým rozmerom, vysokej svetlej výške, potrebnej trakcii a vysokému užitočnému zaťaženiu.
 
Pre mestský sektor predstavila spoločnosť IVECO svoje trvalo udržateľné ľahké úžitkové vozidlá a nákladné vozidlá s modernými alternatívnymi technológiami pohonu – vozidlo Daily Blue Power s pohonom na zemný plyn, ktoré získalo ocenenie International Van of the Year 2018, a Stralis X-WAY NP (Natural Power). Značka má vedúce postavenie v odvetví so svojimi priekopníckymi trvalo udržateľnými riešeniami, po ktorých trvalo rastie dopyt aj vďaka boju proti klimatickým zmenám a otázke čistoty ovzdušia v mestách.
 
Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, sa vyjadril: „Záväzok spoločnosti IVECO podporovať energetický prechod nás priviedol k tomu, aby sme sa stali priekopníkmi v oblasti trvalo udržateľných technológií a vyvinuli ucelenú ponuku vozidiel s alternatívnym pohonom. V čase, keď obce zavádzajú dopravné obmedzenia a prísne predpisy na reguláciu emisií s cieľom zlepšiť kvalitu ovzdušia pre občanov, prinášajú naše vozidlá s pohonom na zemný plyn stavebným firmám konkurenčnú výhodu, a to najmä pri uchádzaní sa o zákazky súvisiace s prácou v centrách miest.“
 
Vozidlo Stralis X-WAY NP vystavené na ploche venovanej mestám je v spojení s elektrickým miešadlom CIFA vôbec prvým elektrickým domiešavačom betónu postaveným na platforme nákladného vozidla s pohonom na stlačený zemný plyn. Vozidlo ponúka okrem mimoriadne tichého chodu a takmer nulových emisií pevných častíc a CO2 aj vynikajúce prevádzkové vlastnosti, ako je napríklad zásobník na 8 m3 betónu – na úrovni porovnateľnej s najlepším dieselovým podvozkom.
 
Stralis X-WAY sa používa v odvetviach, kde užitočné zaťaženie zohráva kľúčovú úlohu. A v tomto ohľade zvyšuje latku s najvyšším užitočným zaťažením v segmente. Verzia Super Loader na podvozku 8×4 vyvinutom pre domiešavače váži menej ako 8 845 kg a posúva užitočné zaťaženie pre zákazníka do nových výšin: odvezie o 355 kg viac nákladu ako najlepšie vozidlo s certifikáciou od nezávislého certifikačného orgánu UTAC.
 
Nový rad Daily Blue Power, ktorý získal ocenenie „International Van of the Year 2018“, má garantovaný nonstop vjazd do centier miest, takže oslobodzuje stavebné firmy od obmedzení zavedených legislatívou o ochrane životného prostredia – a to vďaka spojeniu ocenených technológií, nízkych emisií a dosahu na životné prostredie, vysokej výkonnosti a účinnosti.
 
Tento nový rad produktov je trvalo udržateľným šampiónom značky IVECO, ktorý prináša prístup do miest bez obmedzení a zákazníkom ponúka na výber z troch technológií: Daily Hi-Matic Natural Power s pohonom na stlačený zemný plyn, Daily Electric s nulovými emisiami a Daily Euro 6 RDE Ready, najvyspelejšiu technológiu vznetových motorov v odvetví.
 
Na výstave Intermat bola vystavená jedinečná verzia vozidla Daily Hi-Matic Natural Power s celkovou hmotnosťou vozidla 7,2 tony, ktorá ponúka užitočné zaťaženie až 4,9 tony a karosériu s dĺžkou až 6,4 metra pri rázvore 5 100 mm. Vyspelé trvalo udržateľné technológie použité v týchto vozidlách sú spájajú s doterajšími silnými stránkami radu viacnásobne ocenených vozidiel Daily, ktorý si vybudoval pevné postavenie vďaka robustnosti, univerzálnosti, výkonnosti a trvanlivosti.
 
Pre odvetvie výstavby cestných komunikácií vystavila značka IVECO model Stralis X-WAY NP so špičkovou technológiou pohonu na zemný plyn, ktorá prináša ďalšiu environmentálnu výhodu v spojení s užitočným zaťažením a výkonnosťou modelového radu – výhodu pri operáciách stavebnej logistiky v centrách miest s obmedzením vjazdu pre vozidlá so vznetovým motorom a na staveniskách s nonstop výstavbou a obmedzením hluku.
 
Na ploche venovanej ťažobnému priemyslu vystavila spoločnosť IVECO dve vozidlá: Astra HD9 8×6 Euro VI a Trakker, obidve v konfigurácii vyklápač.
 
Ponuka vozidiel IVECO Astra je určená pre ťažké terénne aplikácie v ropnom a plynárenskom priemysle, baníctve, ťažobnom priemysle, ťažkej výstavbe a ťažkej nákladnej doprave. Každý jeden detail od vysokovýkonného hnacieho ústrojenstva až po jednoducho riešenú elektroniku bol vyvinutý s cieľom poskytovať najvyššie úrovne výkonnosti, robustnosti a spoľahlivosti pri tých najťažších úlohách.
 
Na výstave Intermat predstavila spoločnosť IVECO novinku HD9 86.50 Euro VI s plne automatickou prevodovkou. V tejto konfigurácii sa spájajú terénne korene produktového radu IVECO Astra s výkonnosťou, ktorá je v závislosti od druhu výjazdu porovnateľná s užitočným zaťažením vyklápačov určených pre ťažobný a banícky priemysel.
 
Vozidlo Trakker je skonštruované pre prácu pri každom počasí a v každom teréne vrátane toho extrémneho a spájajú sa v ňom robustnosť, spoľahlivosť a účinnosť s technológiami. Vozidlo Trakker opakovane potvrdilo svoju neochvejnú robustnosť a trvanlivosť v najnáročnejšom teréne Dakarskej rely.
 
Spoločnosť IVECO ponúkla v stánku značky CASE Construction Equipment v komúne Monthyon aj dynamické skúšky niekoľkých vozidiel z ponuky Stralis X-WAY vrátane vozidla vybaveného novým systémom Hi-Traction a vozidiel v konfiguráciách vyklápač, domiešavač a autožeriav.

 

Prečítajte si aj

Back to top button