Správy | Aktuality | Témy

Na vznik novej stanice technickej kontroly už rezort dopravy dostal 71 žiadostí

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR dostalo od polnoci 20. mája do pondelkového poludnia 71 žiadostí o vytvorenie novej stanice technickej kontroly (STK). Vytváranie nových staníc umožnil zákon, ktorý platí od 20. mája tohto roka.

„Návrhy na udelenie povolenia o STK, ktoré prišli kompletné, sa budú posudzovať presne podľa poradia, v akom boli doručené,“ avizovalo ministerstvo. Od rozšírenia siete staníc STK si rezort sľubuje zvýšenie dostupnosti tejto služby, kvality kontrol a skrátenie čakacích lehôt.
 
„Rozhodnutie povoliť otvorenie nových STK-áčiek sme urobili pre ľudí, aby nemuseli ďaleko cestovať na technickú kontrolu svojho auta, alebo čakať v dlhých radoch. Očakávame, že stanice technickej kontroly na zvýšenú konkurenciu zareagujú kvalitnejšími službami a na cestách budú jazdiť bezpečné a technicky spoľahlivé autá,“ opísal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).
 
Nové stanice technickej kontroly sa budú povoľovať nad rámec existujúcej siete, ak budú splnené zákonné podmienky. Ministerstvo dopravy pripravilo pre žiadateľov aj vzory žiadostí a kľúčových výpočtov, ale aj podrobný návod, ako žiadosť podať. Záujemcovia môžu nájsť tieto informácie na internetovej stránke ministerstva.

Prečítajte si aj

Back to top button