Správy | Aktuality | Témy

Iveco Eurocargo ovenčené titulom Truck of the Year 2016

Nové Iveco Eurocargo bolo na veľtrhu Solutrans v Lyone zvolené 25 člennou skupinou novinárov z popredných európskych časopisov (Slovensko a náš časopis tam reprezentuje Stano Cvengroš – náš editor) za víťaza prestížneho ocenenia International Truck of the Year 2016.

Je to už štvrté najvyššie ocenenie za ostatné roky – v predošlích troch rokoch bol ocenený truck Stralis, van Daily a v tomto roku aj autobus Magelys. Iveco teda žne ocenenia, čo dokumentuje kvalitu ich vývojového oddelenia motorov i dizajnu. Ocenenie 18. novembra prevzal Pierre Lahuta, Iveco Brand President, počas slávnostného večera Solutrans.
Iveco Eurocargo zvíťazilo s počtom 101 hlasov, na druhom mieste mal však silného konkurenta Renault Trucks C & K, ktorý skončil tesne za ním, tretí bol Ford Trucks a jeho nové Cargo.
 
Podľa poroty práve IVECO Eurocargo urobilo v tomto roku najväčší pokrok – nový dizajn kabíny, pokrokové technológie pre distribúciu v mestskom prostredí, podstatné zníženie Cx pri vyšších rýchlostiach na diaľniciach a medzimestských trasách.
 
Medzinárodná porota ocenila aj pokročilé funkcie jeho pohonnej sústavy, najmä HI-SCR ako jediný systém na riadenie emisií škodlivín, ktorý nijako neovplyvňuje proces spaľovania, pretože využíva prívod čerstvého vzduchu namiesto recirkulácie výfukových plynov.  Podstatné je aj ďalšie zníženie spotreby. Navyše vo verzii Natural Power CNG Iveco Eurocargo dodáva životaschopnú alternatívu pre stále prísnejšie emisné obmedzenia vo veľkých európskych mestách. Vďaka svojej nízkej hlučnosti, rozmerom a nízkým emisiám Natural Power sa Eurocargo perfektne hodí do ekologicky citlivých mestských oblastiach.
 
Predseda poroty International Truck of the Year Gianenrico Griffinim komentoval: Iveco dodalo nový stredne ťažký nákladný automobil, ktorý opäť zvyšuje latku vo vysoko konkurenčnom segmente, v ktorom sa Eurocargu podarilo stanoviť meradlá na trhu v poslednej 25 rokoch.“

Prečítajte si aj

Back to top button