Správy | Aktuality | Témy

Scania, Ihro a Audi spustili spoločný pilotný projekt plynového pohonu

S cieľom znížiť emisie oxidu uhličitého už dnes v rámci internej prepravy vo výrobnej továrni Audi v Neckarsulme využívajú ťahač Scania s pohonom na plyn.

V záujme maximalizácie prepravnej kapacity, a tým aj ďalšieho zníženia emisií CO2, tu používajú špeciálny „mega náves“. Aby boli dodržané nemecké predpisy, stanovujúce maximálnu výšku vozidla štyri metre, musí mať ťahač Scania extra nízky podvozok.
 
Odborníci zo spoločnosti Audi predpokladajú, že takto dosiahnu aj nižšie emisie pevných častíc ako pri ťahačoch s naftovým motorom. „Prinesie to výrazné zlepšenie životného prostredia v rámci našej továrne,“ vysvetľuje Markus Schmelcher, vedúci pre plánovanie a manažment materiálov v továrni Audi v Neckarsulme. „Aj hlučnosť je výrazne nižšia než pri bežných ťahačoch.“
 
Aby bolo možné dosiahnuť rovnaký objem prepravy pri výrazne nižších emisiách, spoločnosť Audi sa rozhodla pre spoluprácu so svojím logistickým partnerom Spedition Hans Ihro a spoločnosťou Scania. Spoločne vyvinuli projektový plán, ktorého výsledkom je zavedenie prepravy pomocou ťahača s motorom na plyn.
 
„Aktívne hľadáme inovatívne riešenia, a to nielen pokiaľ ide o automobily, ktoré vyrábame, ale vo všetkých oblastiach vrátane prevádzky našej továrne v Neckarsulme,“ dodal Markus Schmelcher.
 

Prečítajte si aj

Back to top button