Správy | Aktuality | Témy

Zmena vo vedení ŠKODA AUTO Slovensko

Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko predstavila nového konateľa pre oblasť predaja, marketingu a popredajných služieb.

S účinnosťou od 1. mája 2016 nastupuje na vrcholnú manažérsku pozíciu v importérskej spoločnosti značky ŠKODA na Slovensku Ing. Marek Růžička. V pozícii nahradí Ing. Karla Sklenářa, ktorý vo vedení spoločnosti úspešne pôsobil viac ako tri roky a od 1. mája prevezme vedúcu manažérsku pozíciu v centrále ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi.
 
Manažér s bohatými medzinárodnými skúsenosťami, Ing. Marek Růžička, doteraz zastával pozíciu regionálneho vedúceho popredajných a servisných služieb v spoločnosti ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi. Vyštudoval Fakultu ekonomiky a manažmentu na ČVUT v Prahe.
 
„Podieľať sa na riadení značky, ktorá je trhovým lídrom je veľkou profesionálnou výzvou. ŠKODA má na Slovensku unikátnu pozíciu, ktorú chcem so svojím tímom naďalej upevňovať. Nie je to výsada, ale záväzok smerom k našim zákazníkom aj partnerom. Jednou z najviditeľnejších ukážok nášho záväzku je úspešne zavŕšenie rebrandingu celej siete ŠKODA na Slovensku. Ukážkou spätnej väzby od zákazníkov je zas fenomenálny úspech našej novej vlajkovej lode, modelu Superb,“ hovorí Ing. Marek Růžička, nový konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. „Máme pred sebou ďalšie veľké výzvy. ŠKODA už čoskoro významne vstúpi do segmentu SUV a som presvedčený, že naša novinka opäť rozvíri vody na Slovensku,“ dopĺňa Ing. Marek Růžička.
 
Pracovnú kariéru začal v roku 1996 v ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi, kde pôsobil na rôznych pozíciách v oblasti controllingu. V rokoch 2004 až 2006 zastával pozíciu finančného riaditeľa v spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. Zo Slovenska v roku 2007 zamieril opäť do centrály ŠKODA AUTO, kde na pozícii vedúceho oddelenia účtovnej závierky a externého reportingu pôsobil do roku 2009.
 
Cennou manažérskou skúsenosťou bolo následné trojročné pôsobenie v spoločnosti Shanghai Volkswagen v Číne, kde manažoval procesy v oblasti produktového controllingu. Bol zodpovedný za finančné riadenie vývoja automobilov a plnenie strategických finančných cieľov spoločnosti pri nových produktoch.
 
Koncom roka 2012 sa z ázijského pôsobenia v rámci koncernu Volkswagen vrátil do Mladej Boleslavi, kde až do vymenovania za konateľa ŠKODA AUTO Slovensko zastával funkciu regionálneho vedúceho popredajných a servisných služieb. Na pozícii zodpovedal za predaj originálnych náhradných dielcov, príslušenstva, dodržiavanie kvality a štandardov na zverených odbytových trhoch, okrem iného aj v Nemecku. 
 
Na pozícii konateľa spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko pre oblasť financií, personalistiky a IT pôsobí od 1. apríla 2015 Ing. Andrej Šoch.

Prečítajte si aj

Back to top button