Správy | Aktuality | Témy

Emotívny ťahač Stralis: šampión medzi šampiónmi

Iveco predstavuje svojho šampióna v oblasti znižovania nákladov a emisií CO2 – Nový Stralis na okruhu v Nürburgringu, kde dve vozidlá Stralis XP-R tímu Schwabentruck súťažia na Veľkej cene ťahačov.

Iveco sa zúčastnilo Medzinárodnej veľkej ceny ťahačov, ktorú organizuje organizácia ADAC v Nemecku, s dvoma pretekárskymi špeciálmi Stralis XP-R upravenými pre túto súťaž. Preteky sa  konali v dňoch od 1. do 3. júla na okruhu v Nürburgringu s presláveným severným úsekom po obvode hradu Nürburg. Preteky, ktoré sú súčasťou Európskeho šampionátu ťahačov (ETRC), sú veľmi obľúbenou udalosťou s návštevnosťou viac ako 100 000 fanúšikov, ktorí budú svedkami súťaženia 12 najlepších európskych pretekárov o víťazstvo v tejto kategórii. Nemecký pretekár Gerd Korber, vedúci vodič tímu Schwabentruck a trojnásobný víťaz Európskeho pohára ťahačov (1996, 2001 a 2003), a jeho tímový kolega Markus Altenstrasser budú súťažiť za volantom 5,5-tonového pretekárskeho ťahača Stralis XP-R vo farbách značky Iveco, poháňaného motormi Iveco Cursor 13 s impozantným výkonom 1 150 konských síl.
 
Značka Iveco sa v tejto sezóne s tímom Schwabentruck už zúčastnila Veľkej ceny Rakúska v Spielbergu a Veľkej ceny Talianska v Misane a bude prítomná aj na okruhoch v Budapešti, Moste, belgickom Zolderi a na finále vo francúzskom Le Mans, kde sa zúčastní pretekov „24H des Camions“.
 
Na Veľkej cene Nürburgringu značka Iveco predstaví štyri „emotívne ťahače“: verzie Nového Stralisa XP upravené pre tímy Ferrari, All Blacks, Dakar Team Petronas De Rooy Iveco a Schwabentruck na počesť vynikajúcej spolupráce značky Iveco s veľkými menami zo sveta športu. Farby vozidiel navrhol a vyrobil dizajnérsky tím spoločnosti CNH Industrial. Tím venoval osobitnú pozornosť prispôsobeniu týchto štyroch vozidiel farbám a grafickým motívom spolupráce, ktorej sú zasvätené.
 
Štyri „emotívne ťahače“ oslavujú pokrok, ktorý sa podarilo dosiahnuť s Novým Stralisom XP, najspoľahlivejším a najhospodárnejším nákladným vozidlom na trhu, ktoré bolo skonštruované pre maximálnu spoľahlivosť a znižovanie emisií CO2 a celkových nákladov na vlastníctvo. Hnacie ústrojenstvo vynovené od základov, nová prevodovka – najlepšia v tejto triede, prerobený motor, osvedčená technológia HI-SCR, prediktívne funkcie na báze GPS najnovšej generácie a úplne nové funkcie prinášajú až 11 % úsporu paliva.
 
Jedinečná ponuka služieb navrhnutá značkou Iveco pre maximálnu spoľahlivosť a zníženie prevádzkových nákladov prispieva k ďalšej úspore nákladov až o 3 %. Výbava a služby vozidiel Stralis XP spoločne pomáhajú znižovať celkové náklady na vlastníctvo pri diaľkovej doprave o impozantných 5,6 %.Mimoriadna úspora celkových nákladov na vlastníctvo a zníženie emisií robia z Nového Stralisa XP skutočného šampióna v oblasti znižovania nákladov a emisií.
 
Pierre Lahutte, prezident značky Iveco, sa vyjadril: „Dnes sa stretávate s našimi štyrmi šampiónmi:naše Nové Stralisy – MAJSTRI V OBLASTI ZNIŽOVANIA NÁKLADOV A EMISIÍ, zahalení do inšpiratívnych farieb absolútnych ŠAMPIÓNOV – našich športových partnerov, sú tu, aby podporili šampiónov tímu Schwabentruck na týchto veľkých pretekoch: šampióni… pre šampiónov!“
 
Prvý emotívny ťahač, Nový Stralis XP, je venovaný tímu Scuderia Ferrari. Historická spolupráca značky Iveco a tímu Scuderia Ferrari siaha až do roku 2000. Účasť značky Iveco vo svete Formuly 1 zapadá do komunikačnej stratégie značky, ktorá bola vždy pevne naviazaná na svet športu – v súlade s medzinárodnou identitou a neustálym vyhľadávaním iniciatív, ktoré odrážajú jej vitalitu. Formula 1 je tiež tým najlepším vyjadrením technologických inovácií vo svete športu, konkrétne automobilového: rovnakého inovatívneho poslania, aké stojí za značkou Iveco pri navrhovaní a výrobe produktov a služieb.
 
Druhý šampión v oblasti znižovania nákladov a emisií vzdáva poctu silnej väzbe, ktorá spája značku Iveco a novozélandský rugbyový tím All Blacks. V roku 2015, ako „európsky sponzor tímu All Blacks“, značka Iveco poskytla tímu štyri vozidlá Iveco Bus: autobus Magelys a tri minibusy Daily Hi-Matic na logistickú prepravu a pre VIP klientov tímu All Blacks počas Svetového pohára v ragby, ktorý sa konal v Anglicku. Na partnerstvo s tímom All Blacks je spoločnosť Iveco patrične hrdá a rovnako aj jej zamestnanci. Odhodlanie, spoľahlivosť, výkon a tímový duch sú hodnoty, ktorými sa legendárny novozélandský tím riadi s húževnatosťou – a sú to zároveň hodnoty, ktoré spoločnosť Iveco uplatňuje vo všetkom, čo robí, aby vyhovela potrebám svojich zákazníkov.
 
Tretí emotívny ťahač je venovaný spolupráci s prvotriednym pretekárom Rely Dakar, Gerardom De Rooyom. V ročníku 2016 pretekov Rely Dakar značka Iveco dobyla najvyšší stupienok na pódiu. Gerard De Rooy, líder tímu PETRONAS De Rooy Iveco, vyhral ročník 2016 najnáročnejšej a najsúťaživejšej rely na svete. Svojím výkonom v trinástich etapách pretekov opätovne potvrdil svoje vynikajúce vodičské a navigačné schopnosti a kvality vozidiel Iveco Powerstar. Značka Iveco dominovala na jednom z najnáročnejších pretekov Rely Dakar, kde sa na prvých 10 pozíciách umiestnilo 5 rôznych výrobcov ťahačov.
Štvrtý emotívny ťahač New Stralis XP vzdáva hold spolupráci s tímom Schwabentruck, ktorý súťaží na Európskom šampionáte ťahačov FIA s dvomi pretekárskymi ťahačmi Stralis XP-R – vrátane Veľkej ceny Nürburgringu, ktorá prebieha v týchto dňoch.
 

Prečítajte si aj

Back to top button