Správy | Aktuality | Témy

Ocenenie pre novú generáciu nákladných vozidiel Scania

Scania opäť získala prestížne ocenenie „International Truck oftheYear 2017“.

Porota vo svojom hodnotení novej generácie nákladných vozidiel mimo iného zdôraznila faktory ako pohodlie vodiča, bezpečnostné aspekty a pozitívny vplyv na celkovú ekonomickú efektivitu dopravcov.
 
„Toto ocenenie je najlepším uznaním v odvetví, ktoré svedčia o tom, že naši konštruktéri a v podstate celá organizácia spoločnosti Scania, odviedla skvelú prácu,“ povedal Henrik Henriksson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Scania. „Naším cieľom je vždy napĺňať očakávania a potreby našich zákazníkov a hodnotenie poroty jasne potvrdzuje, že sme v prípade novej generácie nákladných vozidiel zvolili ten správny prístup.“
 
Porota, ktorú v súčasnosti tvorí 25 popredných európskych novinárov z daného odboru a predsedá jej taliansky automobilový novinár Gianenrico Griffini, vo svojom hodnotení uviedla:
„V rámci novej modelovej rady predstavila Scania nákladné vozidlo, ktoré znamená skutočne „najpokročilejšiu“ ponuku v segmente ťažkej dopravy a dokáže uspokojiť nielen dnešné dopravné potreby, ale dopravné potreby zajtrajška.“
 
Porota „International Truck of the Year 2017“ tiež zdôraznila ponuku služieb, ktorú spoločnosť Scania upravuje každému na mieru. Vychádzala pritom zo skutočnosti, že po cestách jazdí už viac ako 200 000 pripojených vozidiel Scania.
 
Ocenenie získala rada S – nová spacia kabína s rovnou podlahou, ktorá je v prvom rade určená pre diaľkovú nákladnú dopravu a ktorú Scania práve predstavila v rámci svojej novej generácie nákladných vozidiel.
 
„Kabína S ponúka vďaka svojej rovnej podlahe zážitok z jazdy ako v osobnom vozidle,“ povedal Griffini. Kabína S prináša nielen výnimočnú úroveň komfortu a bezkonkurenčnú priestor, ale môžete si do nej nechať namontovať aj dvojité bočné hlavové airbagy. Scania sa tak stáva prvým výrobcom nákladných vozidiel na svete, ktorý ponúka túto bezpečnostnú funkciu.
 
„Na vývoji novej oceňovanej generácie nákladných vozidiel pracovalo 3 500 našich konštruktérov v Södertälje spolu s ďalšími zamestnancami spoločnosti Scania, pričom sme úzko spolupracovali aj s našimi zákazníkmi,“ uviedol Henriksson. „Toto ocenenie dokazuje, že Švédsko aj naďalej zostáva vedúcou krajinou v oblasti priemyslu a že dokážeme konkurovať na svetových trhoch.“
 
Investícia spoločnosti Scania do tejto modelovej rady sú doteraz najväčší počas jej 125-ročnej histórie. Spoločnosť celkovo investovala 20 miliárd švédskych korún do vývoja nových produktov a služieb, ako aj do úpravy výrobného procesu.

Prečítajte si aj

Back to top button