Správy | Aktuality | Témy

Hankook a Schmitz Cargobull AG chystajú intenzívnejšie aktivity v rámci spolupráce

Počas tohtoročného 66. medzinárodného veľtrhu IAA úžitkových vozidiel uzavrel výrobca pneumatík Hankook so spoločnosťou Schmitz Cargobull dohodu o rozšírení vzájomnej partnerskej spolupráce.

Počas tohtoročného 66. medzinárodného veľtrhu IAA úžitkových vozidiel uzavrel výrobca pneumatík Hankook so spoločnosťou Schmitz Cargobull dohodu o rozšírení vzájomnej partnerskej spolupráce, zahŕňajúcej existujúce dohody o dodávkach pneumatík pre originálnu výbavu, o strategickú spoluprácu na európskej úrovni v oblasti prevádzky autoparkov a poskytovanie príslušných servisných služieb vrátane rozvoja aktivít v segmente náhradných dielov, a to v rámci existujúcej obchodnej spolupráci so servisnými partnermi výrobcu Schmitz Cargobull, ako aj so servisným partnerom Pneunet. Hankook dodáva svoje návesové pneumatiky výrobcovi Schmitz Cargobull od roku 2013. Aktuálne dodávky zahŕňajú 11 rôznych rozmerov pneumatík pre originálne príslušenstvo. Obe spoločnosti spolupracujú v segmente poskytovania kompletných servisných služieb od roku 2015 a spoločne sa zameriavajú aj na európske trhy.
 
Pri príležitosti 66. medzinárodného veľtrhu IAA úžitkových vozidiel v Hannoveri, v Nemecku, oznámil výrobca prémiových pneumatík Hankook spoločne s popredným výrobcom návesov pre nákladné vozidlá v Európe, spoločnosťou Schmitz Cargobull AG, spoločné plány o rozšírení vzájomnej partnerskej spolupráce do roku 2019. Hankook dodáva svoje prémiové nákladné pneumatiky ako originálnu výbavu pre všetky typy návesov Schmitz Cargobull. Uzavretie spolupráca umožňuje zmluvným zákazníkom výrobcu návesov využívať servisné služby v úplnom rozsahu, zahŕňajúce nielen predaj pneumatík, ale aj servis a management pneumatík v autoparkoch. Spomínané servisné služby zahŕňajú výmenu pneumatík v prípade opotrebenia alebo poškodenia, monitorovanie zvyškovej životnosti vrátane pravidelných kontrol s udržiavaním optimálneho tlaku v pneumatikách. Prevádzkovatelia vozidlových parkov môžu v prípade potreby využívať zrozumiteľné prehľady vynaložených nákladov a analýzy počtu najazdených kilometrov.
 
Tony Lee, viceprezident pre marketing a predaj spoločnosti Hankook Tire Europe vyjadruje svoj súhlas: „Rozšíreniu našej partnerskej spolupráce so spoločnosťou Schmitz Cargobull pripisujeme strategický význam, predovšetkým ohľadom značného navýšenia objemu dodávok návesových pneumatík v segmente originálnej výbavy aj náhradnej spotreby.“
 
„Ďalšie rozšírenie dlhodobej strategickej partnerskej spolupráce so spoločnosťou Hankook vnímame ako správny a logický krok, predovšetkým na základe skutočnosti, že strategické aktivity dodávateľa Hankook predstavujú pre Schmitz Cargobull efektívnu podporu vlastnej stratégie,“ vyhlásil Bernhard Schmitz, spoluvlastník koncernových akcií a zástupcu generálneho riaditeľa nákupu. „Dlhodobú spoluprácu s výrobcom Hankook vnímame ako významné doplňovanie našich prémiových produktov, vďaka ktorému sme schopní našim zákazníkom dodávať optimálne riešenie ich potrieb.“
 
Výrobca prémiových pneumatík Hankook dodáva výrobcovi návesov Schmitz Cargobull AG kompletnú produktovú paletu moderných návesových pneumatík. Produkty sú adaptované pre potreby európskych trhov, vykazujú predovšetkým ekonomickú prevádzku s nižšími dopadmi na životné prostredie. Obsahom dodávok sú produktové rady e-cube MAX a SmartWork. Dodávky nákladných pneumatík do výroby návesov s plánovaným nasadením pre regionálnu i diaľkovú prevádzku sa najprv zameriavajú na európske trhy a zahŕňajú 11 rozmerov pneumatík pre návesy v rozmedzí 19,5 a 22,5 palcov, vrátane rozmerov pre veľkokapacitné návesy 445/45R19.5, 435/50R19.5 a 455 /40R22.5 z produktovej rady Hankook e-cube. Všetky spomínané pneumatiky dodáva Hankook priamo do výrobných závodov výrobcu návesov s hlavným sídlom v Altenberge, v severnom Rýnske-Vestfálsku.

Prečítajte si aj

Back to top button