Správy | Aktuality | Témy

Ford opätovne potvrdzuje odhodlanie investovať 600 miliónov eur do svojho nemeckého závodu Saarlouis

Významná investícia znamená opätovné potvrdenie záväzku spoločnosti Ford voči Nemecku, jej hlavnej základne v Európe, kde zamestnáva vyše 25 000 ľudí.

Spoločnosť Ford investuje 600 miliónov eur do svojich prevádzok na výrobu vozidiel v nemeckom meste Saarlouis. Investícia je súčasťou príprav na výrobu modelu Ford Focus novej generácie.
 
„Táto investícia vo výške 600 miliónov eur znamená potvrdenie pokračujúceho záväzku spoločnosti Ford voči Nemecku, nášmu hlavnému stredisku operácií v Európe,“ uviedol Jim Farley, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Ford of Europe pre región Európy, Blízkeho východu a Afriky. „V Nemecku zamestnávame vyše 25 000 ľudí – čo je viac než kdekoľvek inde v Európe.“
 
„Máme rozsiahle zariadenia na výrobu vozidiel a motorov v mestách Saarlouis a Kolín nad Rýnom, ktorý je zároveň domovom veľkej dizajnovej a technickej prevádzky a zodpovedá za vývoj vozidiel pre spotrebiteľov na celom svete. Okrem toho máme Európske stredisko Ford pre výskum a inovácie v Aachene, ktoré pracuje na technológiách budúcnosti.“
 
Investícia nadväzuje na zlepšenie efektívnosti nákladov a produktivity v závode Saarlouis, v súlade s dohodou Nemeckej podnikovej rady, ktorá bola podpísaná v júni 2014. Zároveň potvrdzuje Kolín nad Rýnom ako jediný európsky zdroj modelu Fiesta najnovšej generácie – ktorá je najnovším príkladom najpredávanejšej značky vozidla z dielne automobilky Ford v tomto regióne a začne sa vyrábať v druhej polovici roka.
 
Investície do výrobného závodu Saarlouis sú zamerané na najmodernejšie výrobné zariadenia, logistickú podporu a projekty dodávok energie. Zvlášť významná je investícia do dvoch nových lisovacích systémov, ktoré umožňujú lisovanie vysokopevnostnej bórovej ocele za horúca. Táto technika umožňuje spracovanie ocele priamo do karosárskych dielov, čo podporuje ľahké konštrukcie pri výrobe automobilov.
 
Súčasťou investície je aj efektívnejšie a ekologickejšie zásobovanie energiou. V spolupráci so spoločnosťou STEAG New Energies automobilka Ford využíva päť nových kogeneračných jednotiek na dodávky elektrickej energie a tepla do svojho závodu, a zároveň znižuje emisie CO2 o 20 percent.
 
„Nenechajte sa pomýliť,“ hovorí Farley, „Nemecko má pre celosvetový obchod spoločnosti Ford zásadný význam, a to nielen dnes – ako ukazuje táto významná 600-miliónová investícia do závodu Saarlouis – ale aj do budúcnosti.“
 

Prečítajte si aj

Back to top button