Správy | Aktuality | Témy

Continental vystavuje rady EM-Master a RDT-Master na veľtrhu CONEXPO-CON/AGG

Spoločnosť Continental Commercial Specialty Tires (CST) vystavuje rady EM-Master a RDT-Master zo svojho portfólia pneumatík ContiEarth na veľtrhu CONEXPO-CON/AGG 2017.

Nové pneumatiky Off-The-Road (OTR) sú najnovším prírastkom v portfóliu špeciálnych pneumatík spoločnosti Continental a boli osobitne navrhnuté s ohľadom na extrémne náročné požiadavky segmentu výstavby a zemných prác. Ich novo vyvinuté vzory dezénu predstavujú riešenia, ktoré dokonale padnú rozličným aplikáciám.
„EM-Master E3/L3 a E4/L4 a RDT-Master E4 sú príklady našich úspešných produktov pre riešenia na mieru,“ hovorí T. Shawn Rasey, zodpovedný za rozvoj obchodu s pneumatikami na zemné práce v spoločnosti Continental Commercial Specialty Tires (CST). „Okrem toho dokonale vyhovujú našej stratégii rozširovania v budúcnosti a v najbližších rokoch sa chystáme pokračovať v expanzii a zdokonaľovaní nášho portfólia produktov a služieb v tomto odvetví.“
Spoločnosť Continental ako technologický líder spája svoje sily v sektoroch automobilov a pneumatík a predstavuje svoj produkt iTire ako dôležitú súčasť sortimentu ContiEarth. iTire znamená, že každá pneumatika zo sortimentu ContiEarth je už vybavená integrovaným senzorom. Senzor dokáže neustále sledovať hustiaci tlak ako aj teplotu pneumatík a prenášať tieto informácie v reálnom čase do systému ContiPressureCheck. Pomocou doplnkových komponentov možno údaje zobraziť na ručnom zariadení alebo v kabíne vodiča.
 
EM-Master: výkon, bezpečnosť a trvácnosť v náročných podmienkach
Pneumatiky EM-Master sú dostupné v dvoch verziách, ktoré sú ušité na mieru konkrétnym požiadavkám pri terénnych aplikáciách. Verzia EM-Master E3/L3, ktorá bola po prvýkrát predstavená verejnosti v Las Vegas, ponúka vynikajúce samočistiace vlastnosti, silnú trakciu a dobrú manévrovateľnosť, ktoré pomáhajú použitiu na blatistom a mäkkom povrchu. Otvorený dizajn dezénu a jeho normálna hĺbka (100 percent) a širší rozstup medzi blokmi pneumatiky E3/L3 umožňujú ešte lepšie chladenie, a tým pádom menšie hromadenie tepla, čo vedie k dlhšej životnosti.
Pneumatika EM-Master E4/L4 je na druhej strane vynikajúca voľba pre používanie na štrkových a kamenných podkladoch. Obsahuje väčšie bloky s nižšími rozstupmi medzi blokmi a hlbší dezén. Tieto pneumatiky ponúkajú vyššiu ochranu kostry a vysokú odolnosť voči prerezaniu, čím sa minimalizuje riziko defektu a výpadkov. Menšie rozstupy medzi blokmi majú tiež za následok hladšiu jazdu aj na tvrdších povrchoch. Vďaka vysokému objemu dezénu ponúka pneumatika EM-Master E4/L4 ešte dlhšiu životnosť ako E3/L3.
EM-Master E3/L3 aj E4/L4 budú dostupné v rozmeroch 23.5 R 25, 26.5 R 25 a 29.5 R 25. Verzia EM-Master E3/L3 bude tiež v rozmeru 20.5 R 25. Pneumatiky sú tak dokonale použiteľné na kĺbových vyklápačoch, nakladačoch a buldozéroch.
 

 
RDT-Master: maximálna trakcia aj s ťažkými bremenami

Pneumatiky RDT-Master sú navrhnuté na prepravu nadmerne ťažkých bremien. Široký a plochý dezén ponúka vysokú nakladaciu kapacitu a odolnosť voči prerezaniu. Skosené hrany a otvorené rameno umožňuje vyššiu bočnú stabilitu, ktorá má za následok lepšie správanie pri jazde a maximálnu trakciu aj na nerovnom teréne. Okrem toho má špeciálny dizajn dezénu za následok aj vynikajúce čistiace vlastnosti na blatistom povrchu. Pneumatiky RDT-Master budú dostupné v rozmeroch 18.00 R 33, 21.00 R 33, 21.00 R 35 a 24.00 R 35 a sú vhodné pre ťažké stavebné mechanizmy, napr. nekĺbové vyklápače.
 

 
ContiPressureCheck zvyšuje efektivitu vozového parku

Ak chcete zvýšiť bezpečnosť a efektivitu vozového parku pri náročnom využití, ako napríklad na stavbách, v lomoch a baniach, overený monitorovací systém ContiPressureCheck možno jednoducho namontovať na modely EM-Master E3/L3 a E4/L4 aj RDT-Master. Vďaka automatickému monitorovaniu tlaku v pneumatike sa zníži riziko defektu, čo predstavuje vyššiu bezpečnosť pre vodiča aj vozidlo. Správny hustiaci tlak v pneumatike navyše znižuje spotrebu energie vozidlom, a tak predlžuje dojazd. Operátorom vozových parkov sa tak použitím systému ContiPressureCheck významne znížia prevádzkové náklady a zvýši sa efektivita ich vozového parku. Zároveň sa obmedzí dopad na životné prostredie, pretože emisie CO2 sa znížia a životnosť pneumatiky sa predĺži.
 
MPT 70E do náročného terénu a na stavby
Na veľtrhu ConExpo-Con/Agg 2017 vystavuje Continental Commercial Specialty Tires (CST) aj pneumatiku MPT 70E. Univerzálny model je dokonalým riešením pre náročné terény aj na práce na stavbe. Dá sa použiť na malých stavebných strojoch, napríklad malých kĺbových lyžicových nakladačoch.
Pneumatika má robustný dezén so širokým a otvoreným vzorom. Tento konkrétny dizajn dezénu poskytuje dobrú obojsmernú trakciu pre pohyb vpred aj vzad. Tiež zabezpečuje dobré samočistiace vlastnosti. 

Prečítajte si aj

Back to top button