Správy | Aktuality | Témy

Toyota zvoláva do servisov 2,9 milióna áut pre problematické airbagy

Japonská automobilka Toyota dnes oznámila, že pre možné problémy s airbagmi od firmy Takata zvoláva do servisov ďalších približne 2,9 milióna áut v Japonsku, Číne, tzv. Oceánii a ďalších regiónoch. Akcia sa týka aj modelov Corolla Axio a RAV4 SUV.

Aj koncern Fuji Heavy Industries, výrobca vozidiel Subaru, automobilka Mitsubishi Motors a výrobca nákladných áut Hino Motors zvolávajú na domácom japonskom trhu do servisov celkovo 240 000 vozidiel na výmenu airbagov.
 
Automobilky na celom svete sú nútené zvolávať autá na výmenu airbagov, ktoré im dodala firma Takata. Dôvodom sú problémy s nafukovačmi airbagov, ktoré v niektorých prípadoch explodovali, pričom sa do priestoru auta vymrštili kovové úlomky. Odhaduje sa, že nečakané explózie airbagov od Takaty spôsobili na celom svete smrť najmenej 16 ľudí, predovšetkým v USA, a ďalších zhruba 100 ťažko zranili.
 
Automobilka uviedla, že najnovšia akcia je súčasťou rozsiahleho zvolávania vozidiel s airbagmi od Takaty, ktoré nariadili úrady po celom svete.

Prečítajte si aj

Back to top button