Správy | Aktuality | Témy

V Nitre sa začína druhá etapa rekonštrukcie autobusovej stanice

Spoločnosť Arriva rozbieha druhú etapu rekonštrukcie autobusovej stanice v Nitre.

Komplexná rekonštrukcia nástupíšť C a D sa začne v sobotu 22. apríla. Rekonštrukcia sa dotkne nástupíšť číslo 13 až 20. „Nástupištia budú dočasne premiestnené na odstavnú plochu mestskej hromadnej dopravy smerom k železničnej stanici za reštauráciou Pelikán,“ informovalo vedenie spoločnosti. Číslovanie nástupíšť na odstavnej ploche zostane zachované. 
 
Rekonštrukcia bude prebiehať počas plnej prevádzky autobusovej stanice. Arriva preto žiada cestujúcich, aby venovali zvýšenú pozornosť oznámeniam na webovej stránke firmy, v autobusoch spoločnosti Arriva Nitra a na letákoch na autobusovej stanici. Informácie tiež poskytnú zamestnanci spoločnosti, ktorí budú prítomní na autobusovej stanici a označení budú reflexnou vestou s logom spoločnosti.
 
Prvú etapu modernizácie autobusovej stanice v Nitre ukončila spoločnosť v októbri minulého roka. V rámci prvej etapy boli kompletne zrekonštruované dve prestrešenia, pod ktorými sa nachádza osem nástupíšť. Do nových priestorov sa presunuli všetky spoje, ktoré využívali dočasné nástupištia od čísla 21 do 30. Novinkou sú elektronické tabule, prostredníctvom ktorých sú cestujúci informovaní nielen o odchodoch a príchodoch autobusov a ich prípadnom meškaní, ale aj o aktuálnych výlukách na trase. Tabule sú on-line aktualizované a synchronizované s webovou stránkou www.cp.sk. Obsahujú údaje o cieľovej stanici jednotlivých spojov, o čase ich odchodu, číslo nástupišťa, na ktorom bude autobus pristavený, oznamy a aktuálny čas. 
 
Komplexná rekonštrukcia nitrianskej autobusovej stanice sa začala pred vyše dvoma rokmi. Celkové náklady na rekonštrukciu stanice, ktorá je v prevádzke od roku 1978, sú vyčíslené na dva milióny eur. „Modernizácia autobusovej stanice v Nitre je rozsiahly projekt, ktorého cieľom je vybudovať stanicu na úrovni európskych štandardov,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločnosti Arriva na Slovensku.

Prečítajte si aj

Back to top button