Správy | Aktuality | Témy

Spoločný podnik pre celoeurópske vyúčtovanie mýta Toll4Europe GmbH spúšťa obchodnú činnosť

Zľava: Jürgen Steinmeyer (DKV), Mirka Dworschak (T-Systems International) a Tom Schneider (Daimler). (Foto: Unger)

Spoločnosti T-Systems International GmbH, Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG založili spoločný podnik pre vývoj a poskytovanie európskej elektronickej mýtnej služby (EETS) pre vozidlá s celkovou hmotnosťou nad 3,5 tony. Spoločnosť Toll4Europe GmbH môže spustiť svoju obchodnú činnosť, keďže aktuálne  získala súhlasné stanovisko všetkých príslušných úradov pre hospodársku súťaž.
 
Daimler AG a DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG sa stali spoločníkmi vo firme T-Systems EETS GmbH, ktorá bola v minulosti registrovaná ako poskytovateľ EETS. Spoločný podnik bude vystupovať pod obchodným názvom Toll4Europe GmbH. Cieľom spoločnosti Toll4Europe GmbH je zjednodušiť vzťahy medzi národnými prevádzkovateľmi mýtnych systémov a poskytovateľmi služieb. Poskytovatelia služieb akejkoľvek veľkosti budú môcť ponúkať svojim zákazníkom službu EETS ako obchodní partneri vďaka pripojeniu k platforme spoločnosti Toll4Europe GmbH.
 
T-Systems má v spoločnosti Toll4Europe podiel 55 percent, Daimler 30 percent a DKV 15 percent. Spoločnosť Toll4Europe je tak po obchodnej stránke vedené firmou T-Systems, ktorá do spoločného podniku vkladá svoje viac ako 14-ročné  skúsenosti v oblasti mýta a okrem techniky zodpovedá tiež za predaj u poskytovateľov služieb. Daimler prináša odborné znalosti pre budúcu integráciu palubnej jednotky OBU do vozidla. DKV prispieva viac ako 25-ročnými skúsenosťami z oblasti mýta a svojím know-how ohľadom vyúčtovania poplatkov z 30 európskych mýtnych systémov pre aktuálne 140 000 zákazníkov.
 
Týmto krokom sa naplnili predpoklady pre technickú implementáciu plánovaného mýtneho boxu do mýtnych systémov v celej Európe. Zavedenie celoeurópsky použiteľného mýtneho boxu sa plánuje od roku 2018. V prvej fáze bude pokrývať Belgicko, Nemecko, Francúzsko, Rakúsko a Poľsko. Snahou Toll4Europe je k rovnakému dátumu, alebo s čo najkratším odstupom, pokryť aj Taliansko, Portugalsko, Španielsko a Maďarsko. V strednodobom horizonte bude možné účtovať mýto prostredníctvom jedinej palubnej jednotky na všetkých súčasných aj budúcich spoplatnených cestách, mostoch a tuneloch po celej Európe.
Foto (zľava): Jürgen Steinmeyer (DKV), Mirka Dworschak (T-Systems International) a Tom Schneider (Daimler). (Foto: Unger)
 
 
DKV Euro Service
DKV Euro Service je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u viac ako 65 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorazovej úhrady mýta alebo vratky dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane.
DKV Euro Service je súčasťou DKV MOBILITY SERVICES Group. Skupina je zastúpená v 42 krajinách, zamestnáva 900 pracovníkov po celej Európe a v roku 2016 dosiahla  obrat 6,3 miliardy eur. Aktuálne je v obehu približne 2,7 milióna servisných kariet DKV a palubných jednotiek u viac ako 140 000 zákazníkov. V roku 2016 bola karta DKV už po dvanásty krát za sebou vyhlásená  „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.

Prečítajte si aj

Back to top button