Správy | Aktuality | Témy

Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu

Štúdium na stredných odborných školách v oblasti dopravy poskytne ich absolventom kvalitné odborné vzdelanie a široké možnosti uplatnenia sa na trhu práce.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR v spolupráci so Železnicami SR, Železničnou spoločnosťou Slovensko, Železničnou spoločnosťou Cargo, Košickou detskou historickou železnicou a ďalšími organizáciami chce na podujatí s názvom Kam po skončení základnej školy – ŠTUDUJ DOPRAVU motivovať školákov, aby pri výbere svojho budúceho povolania zvážili štúdium na stredných školách s dopravným zameraním. 
 
„Zvýšenie záujmu žiakov základných škôl o štúdium na stredných odborných školách so zameraním na dopravu je naším dlhodobým cieľom. Podporujeme projekty, ktoré informujú školákov, že študovať dopravu je atraktívne a technické vzdelanie je dobrým štartom do života,“ uviedol minister dopravy a výstavby Árpád Érsek.
 
Podujatie sa uskutoční 2. júna od 09.00 h do 17.00 h v priestoroch Košickej detskej historickej železnice. Školáci budú mať možnosť priamo v prírode navštíviť priestory rušňa, kamióna, vidieť diagnostiku vozidiel, pripravené budú videoprojekcie, rušňový trenažér a ďalšie aktivity. Na podujatí budú prezentované študijné a učebné odbory v oblasti dopravy, ktoré je možné študovať na stredných odborných školách v Košickom a Prešovskom kraji. Žilinská univerzita v Žiline a Technická univerzita v Košiciach predstavia možnosti vysokoškolského štúdia v oblasti dopravy. Odborníci poskytnú deťom a mládeži kariérne a pracovné poradenstvo s alternatívami ďalšieho profesijného smerovania.

Prečítajte si aj

Back to top button