Správy | Aktuality | Témy

Bratislavský Ružinov investuje do opravy ciest a chodníkov takmer 450 000 eur

Bratislavský rekonštrukciami chodníkov a ciest vo svojej správe.

V tohtoročnom rozpočte má na výmenu povrchov komunikácií vyčlenených takmer 450.000 eur. Práce sa týkajú celkovo ôsmich ciest a niekoľkých priľahlých chodníkov. Mnohé z nich sú staré a zničené a podľa miestnej samosprávy je výhodnejšie ich kompletne zrekonštruovať ako každý rok opravovať len výtlky. TASR o tom dnes informoval Stanislav Šenc z ružinovského miestneho úradu.
 
So stavebnými prácami sa tento mesiac začalo na Ružomberskej ulici. Prvé vozidlá by po vynovenej ceste mali jazdiť od polovice júla. Následne nový povrch pribudne aj na cestách na ulici Na úvrati, Bencúrovej a časti komunikácií na Kvetnej, Mraziarenskej a Solivarskej ulici. „So zničeným povrchom sa rozlúči aj cesta a chodník na ulici Staré záhrady a na Ondavskej ulici,“ doplnil Šenc s tým, že mestská časť zrekonštruuje tiež chodník, a to v časti od ulice Maximiliána Hella po ulicu Vladimíra Clementisa. Posledné rekonštrukčné práce sú plánované na september – oprava ulice Na úvrati a Bencúrovej ulice.
 
V roku 2016 obnovila samospráva sedem ciest, jeden križovatkový priestor a tri chodníky, ktoré spravuje, teda sídliskové cesty III. a IV. triedy. Za uplynulých sedem rokov ide celkovo o viac ako 40 ciest a 20 chodníkov za viac ako 1,3 milióna eur. Náklady hradila mestská časť, prispel tiež Bratislavský samosprávny kraj a súkromní sponzori. 

Prečítajte si aj

Back to top button