Správy | Aktuality | Témy

RegioJet spustí od 28. júna autobusovú linku z Bratislavy do Rumunska

Súkromný dopravca RegioJet spustí od 28. júna tohto roku novú autobusovú linku z Bratislavy až do Rumunska, konkrétne do miest Arad a Temešvár. Linka bude podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondrůja premávať trikrát týždenne.

„Autobusy po ceste zastavia aj na troch zastávkach v Maďarsku, a to neďaleko centra Budapešti, na letisku Ferenca Liszta a v juhomaďarskom meste Szeged,“ vymenoval Ondrůj.
 
Linka bude v smere do Rumunska premávať každú stredu, piatok a v nedeľu a v opačnom smere z Rumunska do Bratislavy v pondelok, vo štvrtok a v sobotu. „Autobusy budú vychádzať z Bratislavy o 11.15 h, do Aradu prídu o 20.00 h a na konečnú v Temešvári dorazia o 20.55 h. V opačnom smere bude autobus z Temešváru odchádzať na druhý deň o 9.00 h, z Aradu o 10.00 h a do Bratislavy príde poobede o 16.45 h,“ priblížil Ondrůj.
 
Linku dopravca otvára pred začiatkom letnej sezóny. „Rumunsko vnímame ako trh s veľmi vysokým, no zatiaľ nespoznaným potenciálom,“ odôvodnila obchodná riaditeľka autobusovej dopravy spoločnosti Marcela Hamříková.
 
Pripomenula, že tesne pred letom dopravca spustil aj turistickú sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu. „Ešte pred spustením tejto linky bola veľká časť spojov vypredaná už na niekoľko mesiacov dopredu, preto plánujeme ďalšie posilnenie do tejto prímorskej oblasti,“ avizovala.

Prečítajte si aj

Back to top button