Správy | Aktuality | Témy

O prevádzkovanie českého mýtneho systému majú záujem štyri firmy

Štyri firmy majú záujem o prevádzku českého mýtneho systému pre nákladné autá, uviedol vo štvrtok český minister dopravy Dan Ťok. Kontrakt v hodnote okolo 1,1 miliardy eur sa týka 10-ročnej prevádzky po roku 2019. Záujemcov je menej, než sa očakávalo.

Ťok nechcel menovať jednotlivé firmy, ale podľa mediálnych správ je medzi záujemcami doterajší prevádzkovateľ mýtneho systému – rakúska spoločnosť Kapsch TrafficCom a aj slovenská firma SkyToll. Hovorca SkyTollu Anton Bódis potvrdil, že spoločnosť sa tendra zúčastňuje ako člen konzorcia CzechToll, ktorého súčasťou je aj investičná skupina PPF.
 
Okrem toho už skôr médiá špekulovali o tom, že záujem o prevádzku českého mýtneho systému má americký Xerox, nemecká firma TollCollect, prevádzkovateľ mýtneho v Maďarsku, spoločnosť Payment Services, ale aj talianska firma Autostrade.
 
Ťok v českom rozhlase povedal, že očakával viac než štyroch záujemcov, napriek tomu je však s ich počtom spokojný. České ministerstvo dopravy spustilo tender na prevádzkovateľa mýta pre nákladné autá v júni.

Prečítajte si aj

Back to top button