Motorizmus

Svetová premiéra novej Dacie Duster

Dacia vo svetovej premiére na autosalóne vo Frankfurte predstavila novú Daciu Daster.

Tlačovú konferenciu viedol Jean-Christophe Kugler, výkonný viceprezident a riaditeľ spoločnosti pre európsky región, ktorého v prerobenom stánku sledovala komunita zákazníkov z Nemecka.
 
“Stavia na silných stránkach svojho predchodcu. Nový Duster jednoducho prináša zákazníkom viac – a to všetko za prekvapivo priaznivú cenu,” povedal Jean-Christophe Kugler. “Ako môžete vidieť, všetky detaily, ktoré sme pridali, pomáhajú zlepšiť kvalitu každodennej jazdy. Nový Duster je atraktívnejší ako kedykoľvek predtým. Toto je pravý off-road, ktorý našich zákazníkov odvezie ďalej, a navyše v ešte väčšom štýle a pohodlí.“
 
S viac ako miliónom predaných vozidiel, dostala Dacia Duster facelift po siedmich úspešných rokoch od uvedenia prvej generácie. Toto ikonické vozidlo bolo zmodernizované, má nový dizajn, výbavu a kompletne prerobený interiér. Zatiaľ čo je Duster priestrannejší ako v minulosti, ponúka rovnaké jazdné vlastnosti v teréne pri zachovaní nízkej cene.
 
Nový dizajn vozidla Dacia Duster zvýrazňuje svoju charakteristiku SUV pomocou moderného, robustného a obzvlášť asertívneho štýlu. Mohutná predná a zadná časť auta pôsobí širšie.
 

 
Strešné lyžiny a spodný kryt nárazníka vpredu i vzadu odkazujú na dobrodružné korene modelu. Vzrušujúci vzhľad Novej Dacie Duster podčiarkujú aj predné LED svetlomety s charakteristickým tvarom.
 
Dizajnéri navrhli od základov nový interiér. Vozidlo teraz disponuje kabínou, ktorá je moderná, funkčná a výnimočne pohodlná:
– Palubná doska bola úplne pozmenená. Vznikol luxusnejší a ergonomický vnútorný priestor, s displejom MediaNav presunutým do vrchnej časti palubnej dosky.
– Sedadlá boli prepracované, aby ponúkli zvýšený komfort a podporu.
– Veľká pozornosť bola venovaná kvalite materiálov a ich spracovaniu.
– Šikovné úložné priestory ponúkajú objem až 28,6 litra.
 
Nový Duster taktiež zaraďuje do ponuky množstvo prvkov výbavy, ktorá doteraz u produktov značky Dacia neboli dostupné, a zákazníci ich dychtivo očakávali:
– Multi-view kamera
– Systém varovania pred slepým uhlom.
– Bočné airbagy
– Automatická klimatizácia
– Bezkľúčové otváranie vozidla
– Automatické svetlomety
 
Pomocou modernizácie tohto ikonického, a zákazníkmi veľmi obľúbeného modelu si Dacia sľubuje rast popularity značky. S predajom prevyšujúcim 434,000 vozidiel v období od januára do augusta 2017, zaznamenala značka Dacia viac ako 11 percentný nárast predajnosti. Príbeh teraz pokračuje s modelom Nový Duster, ktorý ponúka nové, obohatené funkcie pri zachovaní neprekonateľnej ceny.
 
 

Prečítajte si aj

Back to top button