Motorizmus

Ako si vybrať správne snehové reťaze?

Túto otázku si v zimnom období kladie mnoho z nás. Počasie býva nepredvídateľné, a nie raz sme svedkami toho, že do rána napadne súvislá snehová pokrývka a na cestách nastane chaos.

Nehovoriac o vyššie položených oblastiach, kde je veľa snehu na cestách v zime každodennou rutinou. Ak ale svoje auto dôkladne pripravíte, dostanete sa vždy do cieľa aj v tých najťažších podmienkach.
 
Snehové reťaze súčasťou výbavy
Poznáte to, keď sa rozosneží a dopravný servis začne hlásiť množstvo vozidiel mimo vozovku a skrížené kamióny na horských priechodoch? Aby ste sa v hláseniach dopravného servisu neocitli aj vy, snehové reťaze by mali byť neoddeliteľnou súčasťou vašej zimnej výbavy. Vo vyššie položených oblastiach sú snehové reťaze nevyhnutnosťou, no občas sa zídu aj v meste, na otvorenom priestranstve či v iných ťažkých podmienkach. V extrémnom teréne navyše blato, sutina alebo piesok dokážu znepríjemniť alebo znemožniť prejazd v každom ročnom období. Ako si teda správne vybrať reťaze pre svoje vozidlo?
 
Výber správnych snehových reťazí
Úplnou samozrejmosťou sú v zimnom období zimné pneumatiky, no tie samé o sebe častokrát nestačia. Náročné zimné podmienky si totiž vyžadujú kvalitné snehové reťaze. Ako si ale vybrať také, ktoré zvládnu práve vaše podmienky?
 
Populárnou voľbou sú oceľové snehové reťaze. Sú konštruované na väčšiu záťaž, vyšší výkon a dlhšiu životnosť. Vyrábajú sa z kvalitnej ocele, a v ťažkých podmienkach pomáhajú zvýšiť trakciu, podporiť akceleráciu či zvýšiť brzdný výkon na ľade či snehu.
 
Osvedčenou klasikou najvyššej kvality sú snehové reťaze značky Pewag. Medzi najpredávanejšie modely tejto značky patria napríklad reťaze Servo s automatickým dopínaním alebo Snox Pro s plne automatickým dopínaním reťazí.
 
Ak idete ešte ďalej, a potrebujete zdolať najextrémnejší lesný či vysokohorský terén, práve pre vás sú určené snehové reťaze na SUV Offroad Extreme. Pohon 4×4 niekedy nestačí, no s reťazami Offroad Extreme sa vaše SUV nezastaví pred ničím.
 
Výnimočné snehové reťaze Modula Grip
Snehové reťaze Modula Grip predstavujú prelom vo svojom segmente. Majú inovatívny dezén, ultra rýchlu a komfortnú montáž a dajú sa použiť na všetky osobné vozidlá a až 600 druhov pneumatík.
 
Upevňujú sa iba o jednu skrutku kolesa, pomocou patentovaného úchytu a doťahovacieho kábla určeného na vystredenie a napnutie. Žiadnym problémom pre ne nie sú ani nízke podbehy. Výška samotnej polyuretánovej časti je totiž iba 7 mm. Dodávajú sa v praktickom kufríkovom pakete, takže reťaze Modula Grip elegantne odložíte do kufra.
 
Komfortná novinka – textilné snehové reťaze
Áno, čítate správne. Dnes už sú v ponuke aj snehové reťaze z inovatívnych vysoko odolných textílií. Sú veľmi ľahko skladovateľné, zaberajú minimum miesta a ich obutie aj vyzutie je extrémne rýchle. Inou alternatívou sú auto ponožky. Sú určené na občasné použitie, a okrem toho, že sú skladné a ľahko použiteľné, lákajú aj svojou cenou.

 

 

Prečítajte si aj

Back to top button