Motorizmus

Renault otvorí prvé zážitkové centrum v Európe zamerané na elektrické vozidlá

Renault otvorí 16. mája vo švédskom Štokholme svoje prvé zážitkové centrum zamerané na elektrické vozidlá s názvom „Renault Electric Vehicle Experience Center“.

Renault otvorí svoje prvé zážitkové centrum v Európe zamerané na elektrické vozidlá Renault Electric Vehicle Experience Center . Centrum sa bude nachádzať v Štokholme, kde budú môcť jeho návštevníci objavovať všetky výhody a možnosti elektromobilov značky Renault, ako aj nájsť odpovede na ich otázky z tejto oblasti. Tento revolučný koncept sa bude nachádzať v Täby Centrum, jednom z najväčších švédskych nákupných centier. To je umiestnené na okraji hlavného mesta, teda v perfektnej lokalite, v ktorej možno ukázať výhody elektromobilov ako prostriedku riešenia problému mestskej mobility.
 
„Je pre nás potešením otvoriť centrum, prostredníctvom ktorého zapojíme ľudí do elektrickej mobility, pomôžeme im dozvedieť sa viac o tejto téme a dáme im šancu podeliť sa o svoje nápady. Ako jednotka v Európe na trhu s EV, budeme môcť používať tento koncept k interakcii s verejnosťou, a tým pomôžeme ľuďom porozumieť možnostiam a výhodám elektromobilov,“ povedal Gilles NORMAND, viceprezident spoločnosti Groupe Renault pre elektrické vozidlá.
 
Vďaka špecifickému vzhľadu a možnostiam, ktoré boli navrhnuté špeciálne pre toto centrum, sa návštevníci budú môcť oboznámiť s praktickými aspektmi spojenými s elektrickou mobilitou. Klienti tak môžu nájsť pre nich čo najvhodnejší variant, ktorý zodpovedá ich konkrétnemu životnému štýlu. Centrum obsahuje niekoľko zón (samozrejmosťou sú vystavené elektrické vozidlá), kde návštevníci nájdu informácie o nabíjaní vozidiel, miestnych právnych predpisoch, dotáciách, podmienkach pre kúpu vozidla a informácie o službách súvisiacich s elektromobilom. Nebude chýbať ani relaxačná zóna, kde si fanúšikovia elektromobilov budú môcť vymieňať svoje nápady. Samozrejmosťou bude vyskúšanie elektrického vozidla priamo na mieste, a tak návštevníci centra budú môcť zažiť jedinečné potešenie z jazdy. Zákazníci si tu takisto budú môcť objednať nové elektrické vozidlá.
Čo sa týka predajcov, tí budú pre všetkých zákazníkov k dispozícii sedem dní v týždni. V centre bude k dispozícii aj pokročilá digitálna technika vrátane exkluzívneho konfigurátora elektrického vozidla, ktorý zákazníkom pomôže vybrať model spĺňajúci ich každodenné potreby.
 
„Na očakávania našich zákazníkov reagujeme tým, že otvárame nové mestské distribučné kanály a s využitím digitálnej techniky chceme poskytnúť zákazníkom čo najlepšie služby. Čo sa týka zabezpečenia trvalo udržateľnej mobility, elektromobily považujeme za budúcnosť .Spoločnosť Renault preto navrhla nový spôsob distribúcie vozidiel s nulovými emisiami a otvorila prvé Renault Electric Vehicle Experience Center v spolupráci s našim hlavným distribútorom vo Švédsku. Štokholm bol na vrchole nášho zoznamu kvôli rýchlemu rastu trhu s elektrickými vozidlami v krajine, a takisto kvôli silnej vôli švédskej vlády propagovať túto technológiu, „dodala Zakaria ZEGHARI, riaditeľka pre rozvoj siete európskych predajcov Renault. Renault do budúcnosti plánuje otvorenie podobných obchodov aj v iných európskych mestách.


Renault ZOE
Renault Zoe sa stal minulý rok opäť lídrom v segmente osobných elektrických áut v Európe. V roku 2017 dosiahol najlepšie predaje od svojho pôsobenia na trhu. Vozidiel značky Zoe sa v danom roku predalo 31 300, čo značí medziročný nárast + 44%. Počet objednávok narástol ešte viac, a to o 86%. Celkovo v predajoch kraľuje v Nemecku, Rakúsku, Dánsku, Španielsku, Portugalsku a Slovinsku. V rámci krajín G9 sa modelu predalo 17,1 tisíc kusov, čo je 6,5 tisíc viac v porovnaní s predošlým rokom. Kumulatívny trhový
podiel elektrických modelov Renault Zoe a Kangoo Z.E. bol v roku 2018 presne 23,8%.
 
Renault ZOE sa teší aj obľube medzi odbornou verejnosťou. Dôkazom je množstvo ocenení, ktoré už získalo. Ako príklad môžeme uviesť ocenenia “Best Used Electric Car” (DieselCar & EcoCar, Veľká Británia, 2018), “The most ecological car of the year” (TV Automagazin, 2018), ktoré získalo v Chorvátsku. Z roku 2017 napríklad “Best electric car” (What Car? Awards 2017, Veľká Británia, 2017) či ocenenie zo Švajčiarska „Greenest Car of Switzerland“ (Voiture Suisse de l’Année“, Schweizer Illustrierte, 2017). Renault Zoe je dostupný na Slovensku od apríla 2017 v dvoch verziách: s dojazdom 240km, alebo až 400 km dojazdom (podľa cyklu NEDC). Viac informácií o modeli nájdete na stránke www.renault.sk .

Prečítajte si aj

Back to top button