Motorizmus

GM Powertrain plánuje v Maďarsku zdvojnásobiť produkciu motorov

Spoločnosť General Motors Powetrain, vyrábajúca motory pre autá GM, plánuje do roku 2013 zdvojnásobiť produkciu motorov vo svojom maďarskom závode.

Momentálne tam vyrába ročne asi 460.000 motorov. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na informáciu v dnešnom vydaní denníka Népszabadság. Denník uviedol, že závod, ktorý zamestnáva 600 ľudí a má približne 350 dodávateľov, rozšíri produkciu o ďalšie štyri modely motorov, čo by malo v západomaďarskom meste Szentgotthárd vytvoriť ďalších 700 až 800 pracovných miest.  
Hovorkyňa GM Powetrain Hungary Edit Legradiová pre Reuters uviedla, že americká automobilka zatiaľ žiadne rozhodnutie neurobila. „Zatiaľ ešte rozhodnutie nepadlo. Momentálne je to len možnosť, pričom investícia môže ísť do Szentgotthárdu, ale aj do iného závodu v Európe,“ dodala bez uvedenia možných nákladov takéhoto kroku.
GM Powertrain, ktorý momentálne produkuje v Maďarsku benzínové motory s objemom 1,6 a 1,8 litra, plánuje tento rok vyrobiť 220.000 motorov a 270.000 hláv valcov, uviedol Népszabadság. Zároveň dodal, že aj nemecká automobilka Audi, ktorá nedávno kúpila v blízkosti svojho závodu v meste Györ ďalšie pozemky, rozšíri od budúceho roka produkciu v Maďarsku. Okrem toho, uviedol denník, podľa plánu pokračuje aj výstavba závodu Mercedesu za 800 miliónov eur v meste Kecskemét. Táto investícia by mala vytvoriť asi 2500 pracovných miest.
 

Prečítajte si aj

Back to top button