Motorizmus

Pneumatika Goodyear EfficientGrip s ocenením za ekologickú inováciu

Spoločnosť Goodyear získala cenu za ekologickú inováciu pneumatiky EfficientGrip, ktorá prostredníctvom jedinečnej technológie prispieva k úspore paliva a tým vedie k znižovaniu emisií CO2.

Ocenenie bolo udelené luxemburskou platformou Greenworks, ktorá hodnotí činnosť spoločností ohľaduplných k životnému prostrediu a podporujúcich udržateľný rozvoj.

Goodyear v Luxembursku zaujal hneď dvomi „zelenými inováciami”. Okrem EfficientGrip bola tiež päťdesiatčlennej porote, zloženej z generálnych riaditeľov a vrcholových predstaviteľov veľkých spoločností, predstavená pneumatika pre nákladné vozidlá Marathon LHT II. EfficientGrip získal najvyššiu cenu v kategórii „zelená inovácia“ a pneumatika LHT II sa umiestnila na druhej pozícii v kategórii „zelený produkt“.

„Toto ocenenie hodnotí všetko úsilie nášho tímu, ktoré bolo vynaložené na vytvorenie inovatívnej technológie vedúcej k znižovaniu emisií CO2, využívanej nielen pri výrobe pneumatík EfficientGrip, ale pre všetky novo vyvinuté pneumatiky,“ povedal Marc Junio, generálny riaditeľ Goodyear Innovation Center Luxembourg.

„Tieto inovatívne technológie sú vyžadované v súvislosti s pripravovanými predpismi EÚ, ktoré nariaďujú, aby od roku 2012 boli na pneumatikách uvádzané údaje o vplyve na spotrebu paliva, hlučnosti a informácie o výkone na mokre.“

 

Prečítajte si aj

Back to top button