Motorizmus

Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV víťazom popredného testu pneumatík

Pneumatika Goodyear Eagle F1 už stihla v testoch letných pneumatík rôznych motoristických magazínov nazbierať množstvo ocenení a víťazstiev. Tento týždeň si na zoznam úspechov pripísala ďalšie neprehliadnuteľné víťazstvo, a to keď popredný nemecký magazín auto motor und sport označil vo svojom poslednom teste ako najlepšiu práve SUV verziu pneumatík Goodyear Eagle F1 Asymmetric.

Magazín. realizoval náročné porovnávanie vlastností ôsmich pneumatík pri jazde ako na mokrých a suchých vozovkách, tak v teréne na piesčitých cestách. Auto motor und sport uviedol, že pneumatiky Eagle F1 Asymmetric poskytujú „veľmi dobrú výkonnosť na mokrom povrchu“ a zároveň disponujú vysokou odolnosťou voči aquaplaningu.

Pneumatiky Goodyear sú v popredných testoch často vyzdvihované práve pre svoju výkonnosť na mokrých vozovkách a aj v tomto teste prispela táto vlastnosť k celkovému víťazstvu. Zároveň sa preukázalo, že pneumatiky majú mimoriadne nízky valivý odpor a tým pomáhajú zvýšiť úsporu paliva SUV.

Hugues Despres, brand director spoločnosti Goodyear uvádza: „Dosiahnutie tak mimoriadneho výkonu v technicky vysoko náročnom odvetví automobilového priemyslu, kde je pre našich inžinierov výzvou vysoká hmotnosť a vyššie ťažisko vozidla, ukazuje, že sme schopní preniesť oceňované vlastnosti Eagle F1 na veľmi široké spektrum oblastí automobilového priemyslu.

“ Práve to je dôvod, pre ktorý je každý z rozmerov ponúkaných v rade Eagle F1 SUV schválený ako súčasť originálnej výbavy niektorými z hlavných výrobcov luxusných prémiových vozidiel – napr. VW Touareg, Porsche Cayenne, Range Rover Sport alebo Audi Q7. Goodyear sa zameriava na poskytnutie vysokej výkonnosti v oblastiach súvisiacich s bezpečnosťou ako je napríklad jazda za mokrého počasia a brzdenie.

Toto ocenenie sa pridáva na dlhý zoznam úspechov, ktoré rad Goodyear Eagle F1 dosiahol. Úspešne si viedol aj v testoch fínskeho magazínu Tuuliasi, britských magazínov Evo a Autocar a nemeckých časopisov German Powercar a Auto Zeitung. V tomto roku dosiahla v Auto Zeitung výborné výsledky a odporúčanie zároveň novinka Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2.

 

Prečítajte si aj

Back to top button