Motorizmus

Volkswagen znížil odhad predaja pre západnú Európu o 150.000 áut

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) znížila svoj interný odhad predaja na trhu západnej Európy v tomto roku o 150.000 vozidiel.

Uviedol to týždenník Der Spiegel bez uvedenia zdroja. Minulý týždeň denník Handelsblatt zverejnil, že VW znížil odhad predaja pre trh celej Európy o 250.000 áut, čo však automobilka neskôr dementovala. Na otázku k najnovšiemu údaju 150.000 áut v západnej Európe sa hovorca Volkswagenu odmietol vyjadriť. Ako povedal, „firme sa stále darí a pokračuje v raste. Vždy sme však hovorili, že nasledujúce mesiace budú náročné, čo znamená, že niekedy môžeme prognózy revidovať“.
      
V piatok (7.9.) Volkswagen potvrdil, že zredukoval prognózu predaja, odmietol však uviesť v akom rozsahu. Handelsblatt najskôr informoval, že spoločnosť VW zredukovala celosvetovú prognózu o 300.000 áut na 9,4 milióna vozidiel. Následne oznámil, že odhad predaja v Európe (nielen západnej) znížila firma o 250.000 áut, pričom sa odvolal na zdroje z automobilky. Spoločnosť však tento údaj poprela. Volkswagen plánuje do roku 2018 predať vo svete 10 miliónov áut. Za minulý rok to bolo 8,36 milióna vozidiel.
 

Prečítajte si aj

Back to top button