Motorizmus

Scania uzatvára veľký severský obchod s PostNord

Spoločnosť PostNord si vybrala Scaniu ako dodávateľa všetkých nákladných vozidiel vo veľkom tendri na vozidlá pre distribúciu listov a zásielok vo Švédsku, Dánsku a Nórsku.

Pred koncom roka bude Scania dodávať celkom 136 nákladných automobilov, vrátane 122 na prepravu PostNord vo Švédsku. „Dohoda je uznaním našej sily. Nákladné vozidlá Scania sú vhodné ako pre miestnu, tak i pre diaľkovú dopravu. Naše vozidlá  spĺňajú náročné požiadavky PostNordu na kvalitu a vysoký výkon, s ohľadom na spotrebu paliva a vplyvu na životné prostredie,“ hovorí Peter Eriksson, Senior Key Account Manager na oddelení Scania International Fleet Sales. 
O niečo viac ako polovica objednávky je P-séria nákladných vozidiel Scania pre miestne a regionálne distribúcie, ktoré majú 9-litrový 230 k motor a automatickú prevodovku so systémom Scania Opticruise. Pre diaľkovú dopravu zvolila PostNord vozidlá Scania G-série, ktoré majú 13-litrový 400 k motor. Všetky vozidlá sú vybavené motormi, ktoré spĺňajú najvyššiu ekologickú klasifikáciu EEV (Enhanced Environmental Friendly Vehicle). 

Pre švédskeho predajcu Scania-BilarSverige AB je objednávka od spoločnosti PostNord jedným z najväčších predajov v tomto roku. PostNord bola založená v roku 2009 zlúčením medzi dánskym Post Danmark A / S a švédskym Posten AB. Ponúka komunikáciu a logistické riešenia v rámci severského regiónu. Spoločnosť je jednou z najväčších logistických spoločností v severskom regióne, ktorá vlastní asi 1600 nákladných automobilov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button