Motorizmus

Spustili predaj vozidiel BharatBenz

Významným dňom pre najnovšiu značku divízie úžitkových vozidiel spoločnosti Daimler bol 26. september.

Na slávnosti v indickom meste Bombaj za prítomnosti novinárov, obchodníkov a finančných partnerov odhalili 3 nákladné automobily BharatBenz ťažkej triedy a tým sa oficiálne odštartoval predaj truckov úplne novej značky.

Súčasne s uvedením novinky na trh otvorili prvé autorizované zastúpenie. Do konca tohto roku však budú značkové predajné a servisné miesta na všetkých kľúčových dopravných ťahoch a v centrách nákladnej autodopravy. Spoločnosť Daimler India Commercial Vehicles (DICV) tak napĺňa ciele, ktoré si ako dcéra Daimlera AG vytýčila pred 3 rokmi. „Indický trh s ťažkými truckmi sa stal v posledných rokoch jedným z najväčších na svete.

V strednodobom horizonte očakávame ďalšie zvýšenie objemu predaja až na 550 000 vozidiel v strednom a ťažkom segmente. Naša nová značka BharatBenz prichádza v pravý čas, aby sa stala súčasťou tohto obrovského rastu,“ povedal na slávnosti Andreas Renschler, člen predstavenstva Daimler zodpovedný za divízie Daimler Trucks a Daimler Buses. Vybraní zákazníci mali možnosť vyskúšať si prvé vozidlá BharatBenz v reálnych podmienkach. Niekoľko kamiónov už najazdilo v bežnej prevádzke 50 000 km a dosiahli veľmi dobré výsledky: Splnili a dokonca výrazne prekročili všetky očakávania, ktoré sa týkali spotreby, spoľahlivosti a komfortu.

Nové modely ťažkých truckov BharatBenz 2523R a 3123R (25 a 31 ton celkovej hmotnosti) aj 25-tonový BharatBenz 2523C pre stavebníctvo vychádzajú z platformy Mercedes-Benz Axor. Robustné a hospodárne „moderné domáce“ nákladné vozidlá sú zárukou nízkych celkových nákladov na prevádzku, čo má pri predaji čoraz väčší význam aj v Indii. Do roku 2014 uvedie DICV na trh 14 ďalších modelov BharatBenz, ktoré pokryjú segmenty od 7 do 49 ton celkovej hmotnosti.
 
 

Tento článok bol uverejnený v magazíne
TRANSPORT a LOGISTIKA, 10/2012

Archív vydaní magazínu

Prečítajte si aj

Back to top button