Motorizmus

Continental predstavila nový rad pneumatík pre dodávky a prepravné vozidlá

Continental tento rok uvádza na trh dve nové pneumatiky pre dodávky a prepravné vozidlá.

Nové nosiče nákladu boli vyvinuté podľa rôznych požiadaviek európskych trhov s cieľom poskytnúť najlepšie možné riešenie pre tieto vozidlá v rôznych regiónoch.
ContiVanContact 100 je všestranná pneumatika, ktorá si ľahko poradí nielen s nekvalitnými povrchmi vozoviek a veľkým zaťažením, ale ktorá taktiež ponúka vysoký kilometrový výkon. Vďaka špeciálne vystuženej kostre, pevným bočným stenám, dizajnu behúňa odvádzajúcemu štrk a odolnému ochrannému pásu proti odretiu na bočnej stene je pneumatika mimoriadne robustným nosičom nákladu. Podarilo sa znížiť valivý odpor o 10 % v porovnaní s úspešným predchádzajúcim modelom, vďaka čomu môže ponúknuť ďalšiu výhodu pre prepravné spoločnosti využívajúce modely, ako napríklad Sprinter a podobné dodávky, pre ktoré sú rýchlosť a dochvíľnosť kľúčovými faktormi v podnikaní. Continental s okamžitou platnosťou ponúka 14 veľkostí s priemermi od 14 do 16 palcov a zaťažiteľnosťou až do záťažového indexu 115 (1215 kg na jednu pneumatiku). V budúcnosti koncern Continental plánuje na mimoeurópskych trhoch uviesť verzie určené pre mimoriadne veľké klimatické zaťaženie a nespevnené cesty.
 
ContiVanContact 200 je špeciálna pneumatika pre dodávkové automobily, ktorá bola navrhnutá pre použitie v západnej a strednej Európe. Vďaka lamelám v strednej časti behúňa a drážkam poskytuje bezpečnosť aj pri jazde na mokrých vozovkách. Profil pneumatiky s veľkými blokmi a odolná stredná časť behúňa poskytujú presnú ovládateľnosť aj pri veľkom zaťažení – pneumatika navyše vďaka zníženému valivému odporu prispieva k úspore paliva o 15 % (v porovnaní s predchádzajúcim modelom). Od samotného začiatku výroby bude koncern Continental vyrábať desať rozmerov, ktoré sú vhodné pre disky s priemerom od 15 do 16 palcov so schválenou rýchlosťou až 210 km/h.
 
Continental sa radí svojím obratom 32,7 miliárd EUR v roku 2012 medzi celosvetovo popredných subdodávateľov automobilového priemyslu. Ako výrobca brzdových systémov, systémov a komponentov pre pohony a podvozky, prístrojových dosiek, riešení infotainmentu, elektroniky vozidla, pneumatík a technických elastomérov prispieva Continental k väčšej bezpečnosti a globálnej ochrane klímy. Continental je navyše kompetentným partnerom v sieťovej automobilovej komunikácii. Continental v súčasnosti zamestnáva asi 170 000 ľudí v 46 krajinách sveta.
 
Continental AG je v Českej republike zastúpený výrobnými a predajnými jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštáte pod Radhoštěm, Jičíne, Otrokoviciach a Trutnove. Slovenskú republiku zastupujú výrobné závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkom v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zamestnáva na 16 000 pracovníkov. 
 

Prečítajte si aj

Back to top button