Motorizmus

Boli odovzdané prvé ťahače Volvo spĺňajúce normu Euro 6

Spoločnosť Volvo Truck Slovak odovzdala prvé ťahače spĺňajúce normu Euro 6.

Spoločnosť Volvo Truck Slovak v uplynulých dňoch slávnostne odovzdala 2 nové ťahače s motormi spĺňajúcimi normu Euro 6. Prvým užívateľom na Slovensku bude spoločnosť Varexpres z Tešedíkova, ktorá touto významnou novinkou vo svojom vozovom parku oslávi 20 rokov úspešného pôsobenia na trhu. Slávnostné odovzdanie prvých ťahačov značky Volvo na Slovensku, spĺňajúcich normu Euro 6, sa uskutočnilo  23. júla 2013 v Truck Centre Nové Zámky.

Spoločnosť Volvo Truck Slovak  zastupoval  jej obchodný riaditeľ Róbert Mészáros, za klienta Varexpres si vozidlá prevzali všetci traja konatelia rodinnej firmy,  otec Július Varga so synmi Petrom a Gabrielom. „Začínali sme v roku 1993 a neboli to jednoduché časy. Prvé Volvo  sme si kúpili o desať rokov neskôr a boli sme s ním tak spokojní, že dnes tvoria vozidlá tejto značky 90% nášho vozového parku“, hovorí zakladateľ firmy Július Varga. „Naše prvé Volvo ešte stále jazdí, a hoci má za sebou už 1,3 milióna kilometrov, stále funguje ako hodinky“, dopĺňa spomienky pán Varga.

Dnes už vedú rodinnú firmu v prevažnej miere synovia Peter a Gabriel, každý má v rámci spoločnosti na starosti inú časť biznisu. Okrem nich pracuje vo Varexprese 38 zamestnancov, väčšinou vodičov. „Spoľahliví vodiči sú jedným z kľúčových faktorov, vďaka ktorému naša spoločnosť môže pôsobiť na trhu takú dlhú dobu.  A myslím, že aj korektné podmienky, ktoré im poskytujeme, prispievajú k vzájomnej spokojnosti. Napríklad to, že môžu tráviť skoro všetky víkendy v roku doma s rodinou, nie je v dopravných spoločnostiach vôbec samozrejmosťou“, vyjadruje sa k podstatnej téme vodičov  Peter Varga. Ďalší zo synov, Gabriel Varga, dopĺňa: „Okrem vodičov sú dôležité samozrejme samotné vozidlá. Vyskúšali sme rôzne značky, ale ak hodnotíme výbornú spotrebu a vysokú kvalitu servisu, Volvo je pre nás nepochybne  na 1. mieste“.
Spoločnosť Volvo Trucks ponúka v rámci Euro 6 od najmenšieho 5-litrového motora, vhodného pre stredne ťažké práce, až po 13-litrový variant pre silnejší výkon. „Pre zákazníkov je prioritou celková palivová hospodárnosť a my ponúkame výnimočnú kombináciu technológií a služieb. Sme radi, že prvé ťahače tejto špičkovej kvality odovzdávame práve tak progresívnej a pracovitej spoločnosti ako je Varexpres,‟ hovorí Robert Mészáros, obchodný riaditeľ Volvo Truck Slovak. Vďaka skúsenostiam spoločnosti Volvo Trucks s legislatívou týkajúcou sa emisií na celom svete sa podarilo vyvinúť úspornú,  nákladovo efektívnu a menej zložitú technológiu motorov pre normu Euro 6.
Majitelia firmy Varexpres však na vozidlách Volvo oceňujú aj ďalšie prednosti. Medzi najpodstatnejšie patrí systém Dynafleet, vďaka ktorému majú dokonalý prehľad o spotrebe. Tento systém im zároveň umožňuje udržiavať vyrovnanosť spotreby pri porovnávaní prevádzkovaných vozidiel, ktorá je navyše na veľmi priaznivej úrovni. Na základe výsledkov, ktoré systém poskytuje, dokážu následne korigovať spôsob jazdy a spotrebu jednotlivých vodičov. Pri dvoch najnovších ťahačoch budú priebežné údaje k dispozícii už aj samotným vodičom, takže dokážu znížiť spotrebu už počas jazdy.
So znižovaním spotreby súvisí aj ich pravidelná účasť na  súťaži Drivers´ Fuel Chalenge spoločnosti Volvo Trucks, v ktorej sa minulý rok dokonca umiestnili na skvelom 4. mieste. Súťaže sa pritom pravidelne zúčastňujú nielen vodiči, ale aj majitelia spoločnosti.
O tom, že Varexpres je moderná firma, svedčia nielen práve zakúpené ťahače, spĺňajúce najnovšiu normu Euro 6, ale aj absolútna starostlivosť o všetky vozidlá, ktorými disponujú. Svedčí o tom pravidelná návšteva servisu so snahou okamžite riešiť aj tú najmenšiu poruchu, ale aj taký detail ako sú časté návštevy umývacej linky.  „Naše autá sú naša reklama. Čisté, nablýskané vozidlo na ceste si prípadný zákazník určite všimne skôr ako to neudržiavané. A my rastieme spolu s našimi zákazníkmi, to je naša jediná a najpodstatnejšia vízia“, zhodujú sa všetci traja Vargovci.  Ak k tomu pridáme ich optimistický názor na budúci vývoj trhu tieto pozitívne očakávania by sa mali určite  naplniť.
 

Prečítajte si aj

Back to top button