Motorizmus

Volkswagen Slovakia zvýšil výrobu automobilov

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobila v prvom polroku 2013 viac ako 219.500 vozidiel.

Produkcia automobilov tak oproti rovnakému obdobiu minulého roka vzrástla o 4,8 %. „Napriek zostreným podmienkam na trhu sme počas prvých šiestich mesiacov roku vyrábali na stabilnej úrovni. V máji sme začali produkciu modelu Volkswagen cross up!. Oslávili sme tiež vyrobenie sedemstotisíceho Volkswagenu Touareg. Okrem toho prebiehali intenzívne prípravy na odštartovanie výroby Volkswagenu e-up!,“ uviedol predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold.
      
Výroba prevodoviek pre vozidlá koncernu Volkswagen v bratislavskom závode zaznamenala za prvých šesť mesiacov 2013 úroveň 130.000 kusov. Martinský závod vyrobil za polrok 16,9 milióna komponentov. Obrat spoločnosti za prvý polrok dosiahol 3,27 miliardy eur.
      
V druhej polovici roka spoločnosť očakáva pretrvávanie volatility svetových trhov. „Situáciu na trhoch sledujeme veľmi pozorne. V druhom polroku oslávime uvedenie elektrického vozidla Volkswagen e-up! na trh. Prebiehať budú tiež práce na novej lisovni a karosárni v bratislavskom závode,“ povedal Reimold.
 

Prečítajte si aj

Back to top button