Motorizmus

GM chce zabezpečiť budúcnosť Opela novým modelom

Nová predsedníčka správnej rady amerického General Motors (GM) Mary Barraová v nemeckom závode koncernu Adam Opel AG v Rüsselsheime vyhlásila, že jeho budúcnosť sa zabezpečí novým modelom.

DPA informuje, že Barraová neuviedla nijaké podrobnosti plánu, ale potvrdila, že materský koncern bude investovať do ďalšej existencie kapacity. V Rüsselsheime sa v súčasnosti montujú modely Insignia a Astra. V roku 2015 sa v ňom začne montovať aj rodinný model Zafira.
      
AP dodáva, že Opel vlani v treťom štvrťroku prerobil 200 miliónov USD (146,12 milióna eur). Jeho vedenie predpokladá, že sa výroba stane znovu ziskovou o dva-tri roky. Predaj Opela a jeho európskej sestry Vauxhall klesol vlani o 1,4 %, ale v dôsledku poklesu odbytu iných automobiliek na európskom trhu ich podiel medziročne vzrástol zo 6,7 na 6,8 %. V úsilí o zlepšenie hospodárenia Opela sa zastaví do konca roka montáž v jeho závode v Bochume. Opel má v Nemecku teraz tri výrobné kapacity. Barraová, ktorá sa ujala vedenia GM pred dvoma týždňami, si dnes v Rüsselsheime prezrela vývojové centrum nemeckej dcéry GM a montážne haly.
 

Prečítajte si aj

Back to top button