Motorizmus

Závod MAN v Salzgitteri slávi 50. narodeniny

Fabrika MAN v dolnosaskom meste Salzgitter vyrába úžitkové vozidlá už pol storočia.

V roku 1964 mal areál nového montážneho závodu spoločnosti Büssing v lokalite Salzgitter-Watenstedt okolo 600 000 m², dnešná továreň MAN Truck & Bus s 2500 zamestnancami sa rozkladá na ploche cca 715 000 m². Popri produkcii vozidiel radu MAN TGS a TGX zodpovedá aj za výrobu pohonných jednotiek a komponentov, najmä nepoháňaných náprav a kľukových hriadeľov pre motory úžitkových vozidiel.

Na samostatnej linke sa vyrábajú šasi pre globálnych výrobcov autobusov a autokarov. Salzgitter tiež expeduje „trucky v debni“ – rozložené vozidlá, ktoré sa skladajú v montážnych závodoch v rôznych častiach sveta. K fabrike patrí aj logistické centrum (145 000 m²) pre prijímanie materiálu, skladovanie a expedovanie Originálnych dielcov MAN. Vyše 2500 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov oslávilo okrúhle jubileum 29. júna, kedy sa konal „MAN Salzgitter‘s Family Day“.
 
Stefan Meusert, riaditeľ závodu MAN Salzgitter: „Sme hrdí, že slávime 50. výročie a rodinná oslava je pre nás možnosť poďakovať našim zamestnancom a ich rodinám. Podpora, ktorú poskytujú každý boží deň a aj v neľahkých časoch, nám v priebehu rokov umožnila neustále sa zlepšovať a stať sa dôležitým pilierom v produkčnej sieti MAN Truck & Bus.“
 

Prečítajte si aj

Back to top button