Motorizmus

Šesť eko vodičov pripravených na finále Optifuel Challange 2014

Národný výber Optifuel Challenge 2014, súťaže v hospodárnej jazde vodičov značky Renault Trucks, bol v krajinách regiónu strednej a východnej Európy (MCEE) ukončený.

Súťaž prebiehala v šiestich krajinách, z ktorých poznáme šesť národných šampiónov, ktorí budú reprezentovať región MCEE vo veľkom finále a majú šancu sa stať Medzinárodným Šampiónom Optifuel Challenge 2014.
 
Aby bola ich šanca ešte o niečo vyššia, región MCEE pre nich zorganizoval 12. septembra jedinečný tréning, ktorý prebehol vo Volvo Group Truck Centre v poľskom meste Młochów. Druhý ročník súťaže Optifuel Challenge – medzinárodnej súťaže, ktorú zorganizovala značka Renault Trucks prvýkrát v roku 2012 a je zameraná na hospodárnu jazdu a dosiahnutie čo najnižšej spotreby – sa dostáva do svojej finálovej úrovne. Medzinárodné finále EMEA, ktoré sa bude konať 28.-30.10. vo francúzskom meste Nice.
 
Tentokrát sa ho zúčastní 28 finalistov, najlepších vodičov, ktorí reprezentujú 16 krajín. Spoločne otestujú svoje zručnosti a postavia sa jeden druhému v boji o titul Medzinárodného Šampióna Optifuel Challenge 2014. Šesť krajín regiónu strednej a východnej Európy (MCEE) sa tento rok zúčastnilo súťaže: Bulharsko, Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko a Slovensko. Všetky krajiny už poznajú svojich národných šampiónov, teda aj reprezentantov regiónu MCEE vo veľkom finále.
 
V týchto šiestich krajinách sa do súťaže zapojilo takmer 1 200 profesionálnych vodičov, ktorí bojovali v lokálnych kvalifikáciách a finále, ktoré prebiehali v posledných mesiacoch. Keď už sme poznali mená šiestich národných šampiónov, a teda reprezentantov regiónu MCEE na EMEA medzinárodnom finále, prišiel čas na predposlednú časť súťaže – jedinečný tréning, ktorý organizoval región MCEE pre svojich reprezentantov. Zameraný bol na zdokonalenie ich zručností ešte viac a zvýšenie šancí na úspech vo finálovom kole v Nice.
 
Tréning sa konal 12.9. vo Volvo Group Truck Centre v poľskom meste Młochów, v areáli kde je aj sídlo regiónu MCEE. Program podujatia, ktorého sa zúčastnilo okolo 80 ľudí (hostí, interných zamestnancov, 6 finalistov, zástupcov ich spoločností), bol zameraný hlavne na Optifuel tréning – aj teoreticky aj prakticky. Takisto boli na programe riešenia Optifuel, ako aj prezentácia výhod, ktoré ponúka nový modelový rad Renault Trucks.
 
Pre účastníkov bolo pripravené aj množstvo paralelných aktivít. Rovnako ako na lokálnych kvalifikáciách, aj tréning prebiehal na nových vozidlách radu T, nákladného vozidla, ktoré bolo predstavené v roku 2013 a navrhnuté za účelom znižovania spotreby paliva.

 

Prečítajte si aj

Back to top button