Motorizmus

Nové modely ŠKODA Fabia a Fabia Combi oslávili v Paríži svetovú premiéru

Na tohtoročnom autosalóne Mondial de l’Automobile v Paríži zažili svoju ostro sledovanú svetovú premiéru nová generácia modelov ŠKODA Fabia a ŠKODA Fabia Combi.

Úplne novo vyvinutý malý automobil prichádza v dvoch karosárskych verziách, je atraktívnejší, modernejší a inovatívnejší ako kedykoľvek predtým. Nová ŠKODA Fabia a nová ŠKODA Fabia Combi patria medzi hviezdy autosalónu vo francúzskej metropole. „Nová ŠKODA Fabia je pre značku ŠKODA ďalším míľnikom a dokazuje emocionálnu a technologickú silu značky,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. 
 
„Či už hovoríme o hatchbacku alebo o kombi, nová Fabia ponúka jednoducho viac auta. Automobil pre srdce i rozum, ideálny pre dnešnú modernú mestskú mobilitu. Sme presvedčení o tom, že nám nová Fabia získa nové skupiny zákazníkov. Doteraz sa pre Fabiu rozhodli viac ako tri milióny zákazníkov. Fabia Combi sa hneď po uvedení na trh stala najpredávanejším vozidlom vo svojom segmente,“ dodáva Prof. Dr. Vahland. „V tomto úspechu chceme s najnovšou generáciou modelu Fabia pokračovať.“ 


Tretia generácia bola kompletne novo vyvinutá. Na prvý pohľad zaujme podstatne ostrejším dizajnom, ktorý okrem iného využíva aj dizajnové prvky štúdie VisionC. „So svojimi športovými proporciami vystupuje ŠKODA Fabia ako moderné, atraktívne a svieže vozidlo. Prevzali sme pritom aj niektoré gény z našich súťažných vozidiel a vytvorili tak najemocionálnejší model Fabia všetkých čias,“ hovorí Dr. Frank Welsch, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre oblasť technického vývoja. Súčasťou nového dizajnového konceptu je aj mladý, svieži interiér a bohatá paleta farieb a výbav. 

„Pri najnovšej generácii modelu Fabia sme najprv nastavili proporcie. Nová ŠKODA Fabia je nižšia a širšia ako doteraz a vďaka tomu na ceste skutočne sedí. K tomu následne pribudli ostré hrany, jasné línie a kryštalické prvky. Dosiahli sme tak vyšší kontrast a výraznú hru svetla a tieňov. To všetko vozidlu dodáva svojský a sebavedomý charakter,“ hovorí šéfdizajnér značky ŠKODA Jozef Kabaň. 

Všetky nároky kladené na dnešné auto spĺňa tiež technika novej generácie modelu ŠKODA Fabia. Prvýkrát je vo vozidle značky ŠKODA možné prepojiť smartphone s infotainmentom vozidla vďaka funkciám MirrorLink™ a SmartGate. S novými motormi a nižšou hmotnosťou klesla aj spotreba a emisie nového modelu Fabia až o 17 %. Z vozidiel vyšších tried získala Fabia inovatívne asistenčné systémy, zvyšujúce bezpečnosť a komfort. Nové modely ŠKODA Fabia a ŠKODA Fabia Combi ponúkajú najlepšiu úžitkovú hodnotu vďaka ich všestrannosti a najväčšiemu batožinovému priestoru v triede.

 

Prečítajte si aj

Back to top button