Motorizmus

Nová generácia plachtových návesov S.CS Genios

Schmitz Cargobull, najväcší výrobca návesov v Európe, investoval viac ako 40 mil. eur do technológie výroby a rozšírenia výroby v Altenberge.

Schmitz Cargobull predstavil novú generáciu plachtových návesov S.CS Genios. Model sa vyznačuje prepracovaným telom s radom nových funkcií spolu s pokročilou generáciou podvozka vyrobeného pomocou revolučného procesu valcovania za studena. Ide o high-tech výrobné zariadenia inštalované v novej výrobnej hale na rozlohe cca 12 000 m², v ktorej začali výrobu nových komponentov v júli 2014.
 
S touto novou technológiou Schmitz Cargobull opät vytvoril mílnik, ktorý zdôraznuje kompetencie Schmitz Cargobull ako vedúceho hráča na trhu prípojných vozidiel. Nová generácia vozidiel bola predstavená prvýkrát na veľtrhu IAA 2014 v Hannoveri. Metóda výroby pre novú generáciu návesov Genios využíva „stočený“ profil rámu, nahrádza bývalý zváraný l-nosník. Nové výrobné zariadenia v rozšírenom závode v Altenberge sú schopné vyrábať L-lúce pomocou procesu tvárnenia za studena.
 
Výhodou tohto riešenia sú výrazne zlepšenie štrukturálnej stability a zvýšenie životnosti pri zachovaní rovnakej hmotnosti. Technológia stáčania profilu rámu umožnuje perfektnú rozmerovú presnosť. To slúži k výraznému zvýšeniu celkovej kvality návesu. Okrem toho umožnuje aj jednoduchšie opravy a údržbu.
 
Vďaka trvalej a udržatelnej povrchovej ochrane poskytovanej procesom žiarového zinkovania, Schmitz Cargobull poskytuje 10-ročnú záruku proti korózii. Motto marketingu Schmitz Cargobull je „Made by Schmitz Cargobull“ aj naďalej sľubuje svojim európskym zákazníkom najvyššiu kvalitu a hodnotu.
 
„Pre nové S.CS Genios návesy už nebudeme potrebovať zváracie linky predtým používané pre L-profily. Avšak, zamestnanci, ktorí predtým pracovali na zváracích linkách budú aj naďalej pracovať na nových výrobných zariadeniach a ich práca je teraz podstatne komfortnejšia,“ vysvetlujeUlrich Schümer, predseda predstavenstva spoločnosti Schmitz Cargobull AG.
 

 

Prečítajte si aj

Back to top button