Motorizmus

Volvo FH s nízkou strechou kabíny: vysoký výkon v stiesnených priestoroch

Volvo FH a Volvo FH 16 sú teraz k dispozícii vo verzii s extra nízkou strechou, sú určené špeciálne pre banské prevádzky s vysokými nárokmi na produktivitu a pre aplikácie so žeriavmi, ktoré pracujú ponad strechu kabíny.

„Určití zákazníci potrebujú nízku výšku kabíny a vysokú nosnosť. Volvo FH a Volvo FH 16 s nízkou strechou kabíny im ponúkajú možnosť výbavy až 750 koní a celkovú hmotnosť súpravy 120 ton,“ hovorí Roger Brosson, produktový manažér pre Volvo FH v spoločnosti Volvo Trucks. 
 
Volvo FH a Volvo FH 16 s nízkou výškou strechy prichádzajú s rovnakou hnacou súpravou, pohodlím a flexibilitou ako ostatné verzie kabíny, ale existuje niekoľko zásadných rozdielov. Strecha bola znížená o 190 mm, a je úplne plochá, pretože antény a ďalšie zariadenia boli premiestnené na iné miesto. S potenciálom celkovej výšky 3,2m, táto verzia sa zmestí pohodlne aj do obvyklých banských tunelov o výške  s limitom 3,4m.
 
V dôsledku toho môžu zákazníci v ťažobnom sektore ťažiť z výkonu a kapacity najnovšej série vozidiel Volvo FH na zvýšenie ich produktivity. Nízka, plochá strecha uľahčuje inštaláciu dreva žeriavu, ktorého prepravná poloha je nad strechu kabíny, a v tejto konfigurácii je tiež jednoduchšie zdvihnúť materiál pred kabínou.
 
Extra ochrana strechy ako jedna z možností
Pre väčšiu bezpečnosť a ochranu pred padajúcimi kameňmi a inými rizikami, je ako možnosť hliníkový strešný štít. Strešný štít pridáva iba 15 mm k celkovej výške kabíny. Okrem ochrany vodiča a tiež samotného vozidla, tiež znižuje hladinu hluku vnútri kabíny.
 
K dispozícii so všetkými variantmi motorov
Volvo FH a Volvo FH16 s nízkou strechou kabíny sú k dispozícii na trhu pri všetkých Euro 3 až Euro 6 motoroch v decembri 2014.
 

Prečítajte si aj

Back to top button