Motorizmus

Blíži sa Dakar 2015

Prvá etapa najslávnejšej rally na svete odštartuje 4. januára.

Trasa dlhá 9 000 km povedie cez tri krajiny – Argentínu, Chille a Bolíviu. Novinkou pre automobilových jazdcov a kamióny budú počas tohto ročníka tzv. „marathon stages“ – etapy, počas ktorých jazdci nesmú využívať pomoc od svojich tímov. Zatiaľ čo motocyklisti ich veľmi dobre poznajú, automobily ani kamióny neboli súčasťou „marathon stage“ od roku 2005. Počas takejto etapy je dovolená pomoc iba medzi jazdcami. 
 
Organizátori nazbierali počas posledných rokov množstvo skúseností o podmienkach v Južnej Amerike, a využili ich pri tvorbe trate pre ročník 2015. Motocyklisti a jazdci na štvorkolkách sa budú musieť vysporiadať s ešte vyššou náročnosťou, zvlášť počas druhého týždňa. Vtedy ich čakajú 4 „marathon days“ a 35% celkovej trasy absolvujú bez automobilov a kamiónov. Nebude ich tak spomaľovať predbiehanie a môžu naplno ukázať svoj potenciál.
 
Najmladším účastníkom Dakaru 2015 bude iba 19-ročný Jeremias Gonzalez Feriol. Zaujímavosťou je, že tento mladík bol najmladším účastníkom aj minulý rok. Štartuje totiž už na svojom druhom Dakare. Fotky, videá a novinky z Dakaru 2015 nájdete počas celého dvojtýždenného dobrodružstva aj na našom webe www.transport.sk, na našej stránke na facebooku aj na twitteri.
 

Prečítajte si aj

Back to top button