Motorizmus

Z Bruselu prichádza nový Opel Corsavan

Opel Corsa je obľúbený pre jeho manévrovacie schopnosti v malých uličkách miest.

Z piatej generácie tohto trojdverového hatchbacku Opel odvodil dvojmiestnu verziu Corsavan, ktorá ponúka objem až 920 litrov pre náklad. Z Autosalónu v Bruseli, hlavného mesta Európskej únie, pricgádza úžitkový variant aktuálneho hatchbacku Opel Corsa.
 
Dodávková dvojsedadlová verzia s označením Corsavan nie je novím projektom, s podobným riešením slúži v mestskej rozvážke, kuriérom a poštovým službám už jeho predchodca s trojdverovuú karosériou. Oplechované zadné okná zakrývajú ložný priestor s objemom 920 litrov, ktorý zaberá aj pozíciu pôvodných zadných sedadiel. Naložiť doň možno maximálne 571 kg, pričom náklad je od dvojmiestnej kabíny oddelený priečkou.
 
V piatej generácii Corsavan v úžitkovej verzii prichádza s dvojicue štvorvalcových motorov: 1,4-litrový benzínový motor má výkon 51 kW/70 k a naftový agregát s objemom 1,3 litra prichádza s výkonom 70 kWú95 k. Opel predpokladá, že váčší záujem bude dieselovú verziu, ktorá poskytuje mimoriadne priaznivé prevádzkové náklady. Objednávky na vozidlo Opel Corsavan už automobilka prijíma.
 

Prečítajte si aj

Back to top button