Motorizmus

Audatex preberá IBS Automotive

Spoločnosť Audatex, významný hráč na poli IT riešení pre oblasť automobilového priemyslu a poisťovníctva, prevzala IBS Automotive, popredného poskytovateľa dát pre oceňovanie vozidiel v SR a ČR.

Softvérové riešenia a služby Audatex používajú výrobcovia a dovozcovia automobilov, poisťovne, servisy, lízingové a finančné spoločnosti a ich dodávatelia v priebehu celého životného cyklu motorových vozidiel – od „narodenia“ až po ich likvidáciu.
 
V Slovenskej republike využívajú služby Audatexu okrem iného všetky poisťovne, ktoré ponúkajú poistenie motorových vozidiel, väčšina výrobcov a dovozcov automobilov, a zároveň väčšina  autorizovaných i neautorizovaných servisov a lakovní. Spoločnosť je súčasťou skupiny Solera Holdings, popredného poskytovateľa softvéru a služieb v oblasti riadenia rizík a majetku pre automobilový a majetkový trh vrátane neživotného poistenia.
 
Komplexné riešenia
Dáta a riešenia IBS využívajú poisťovne, banky a leasingové spoločnosti na Slovensku i Česku pri oceňovaní vozidiel a stanovovaní ich hodnoty. Tieto informácie v kombinácii s ďalšími službami umožnia Audatexu ponúkať klientom v oblasti poistenia jedinečné riešenia. „Rozširovanie portfólia produktov a služieb v oblasti riadenia rizík a majetku je kľúčové pre ďalší úspešný rozvoj biznisu našich zákazníkov,“ hovorí Derek Cummins, výkonný riaditeľ Audatex pre Slovensko a Českú republiku.
 
„Kombinácia informačných zdrojov Audatexu a IBS nám umožní ponúknuť našim zákazníkom komplexné riešenie, ktoré zaistí výrazné zjednodušenie a zrýchlenie procesov a následne ich klientom prinesie skvalitnenie a zrýchlenie poskytovaných služieb.“
 
IBS Automotive 
Je jedným z najvyhľadávanejších poskytovateľov dátových, informačných a znaleckých integrovaných služieb v sektore Automotive v Českej republike a Slovenskej republike, založenom na vývoji vlastných produkčných databáz a online aplikácií TAXExpert na oceňovanie vozidiel. Rozsiahla databáza obsahuje viac ako 170 000 typov vozidiel všetkých kategórií na českom a slovenskom trhu.
 
Medzi hlavné dostupné funkcionality a samostatné aplikačné riešenia IBS patrí metodika zatriedenia a identifikácie vozidiel; parametrické, technické a cenové porovnania vozidiel a ich výbav; časová a priebehová amortizácia; flotilové oceňovanie; štatistika, porovnanie a záruka validity parametrov vozidiel; export vozidiel na webové inzertné portály a komplexné aplikačné riešenia pre autobazáry a predajcov vozidiel, autoservisy, lízingové spoločnosti, poisťovne a poisťovacích maklérov, znalcov a expertov.
 
Audatex 
Je tvorca a dodávateľ softvérových riešení a služieb, ktoré používajú zákazníci z radov výrobcov vozidiel, lízingových a finančných spoločností, poisťovní, servisov a ich dodávateľov v priebehu celého životného cyklu motorových vozidiel – od „narodenia“ až po ich likvidáciu. Špecifickú oblasť služieb Audatex-u tvorí podpora likvidácie poistných udalostí a to najmä expertné softvérové nástroje na presnú identifikáciu a kalkuláciu nákladov na opravu.
 
Dáta a programy Audatex využívajú tisícky pracovníkov poisťovní, autoservisov, znalcov aj ďalších odborníkov z oblasti automobilového priemyslu. Firma sa na Slovensku od roku 1996 prostredníctvom zastúpenia a od roku 2004 ako samostatná spoločnosť sústreďuje na oblasť automatizovaných výpočtov nákladov na opravy a riadenie škôd na vozidlách.
 
Spoločnosť Audatex pôsobí vo viac ako 70 krajinách sveta a je súčasťou skupiny Solera Holdings, ktorá je významným poskytovateľom technológií, služieb a konzultácií v oblasti procesov zameraných na likvidáciu poistných udalostí pre automobilový a majetkový trh v rámci globálneho odvetvia neživotného poistenia. 
 

Prečítajte si aj

Back to top button