Motorizmus

V USA rastie odbyt Sprinterov, postavia im tam závod

V roku 2016 sa začne v meste Charleston amerického štátu Južná Karolína výstavba závodu pre výrobu novej generácie veľkých transportérov Sprinter.

Nový závod zaujme plochu vyše 800-tisíc štvorcových metrov a bude v ňom pracovať 1 300 zamestnancov. Mercedes-Benz Vans investuje do závodu v meste Charleston okolo pol miliardy amerických dolárov. Zároveň vynaloží 450 miliónov eur na modernizáciu, zvýšenie konkurencieschopnosti a kondície svojich nemeckých závodov v Düsseldorfe a Ludwigsfelde.
„Novým závodom podnecujeme náš budúci rast na veľmi dynamickom severoamerickom trhu s transportérmi. Vďaka vozidlám Made in USA dokážeme v budúcnosti výrazne hospodárnejšie vyhovieť rastúcemu dopytu severoamerických zákazníkov a mnohonásobne skrátiť naše dodacie lehoty“. Vyzdvihol v kontexte s oznámením o výstavbe závodu v Charlestone vedúci divízie Mercedes-Benz Vans Volker Mornhinweg.
Spojené štáty sa medzičasom stali (po Nemecku) druhým najväčším odbytiskom Sprinterov. Vlani bolo do tejto krajiny dodaných 26-tisíc transportérov Sprinter. Prvý modelový rad vozidiel Sprinter bol uvedený pred dvadsiatimi rokmi (v roku 1995). Celosvetový odbyt (aktuálne do zhruba 130 štátov) už odvtedy presiahol počet 2,8 milióna Sprinterov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button