Elektromobilita

Zvolenský Continental má prvý elektromobil

Vozový park šiestich služobných áut zvolenskej spoločnosti Continental obohatil dnes prvý elektromobil.

Volkswagen e-up chce spoločnosť využívať najmä na cesty v regióne Banskej Bystrice a Zvolena. Na financovanie auta využili operatívny leasing. Spoločnosť Business Lease Slovakia touto formou lízingu odovzdala elektromobil vôbec prvý raz. Všeobecne sa očakáva, že dopyt po tomto type áut bude najmä u inovatívnych firiem stúpať.
 
„Ďalšou cieľovou skupinou sú spoločnosti, vyrábajúce elektrickú energiu a predpokladáme, že aj štátne spoločnosti pôjdu príkladom najmä kvôli environmentálnej zodpovednosti,“ uviedla obchodná riaditeľka firmy Lucia Čišková. Zvýšený dopyt po elektromobiloch a ich rastúci predaj stláča z roka na rok ich ceny nadol. Napríklad v Holandsku je dnes zaregistrovaných asi 50.000 elektromobilov. V SR ku koncu uplynulého roku registrovali 119 takýchto áut.
      
Na Slovensku je zatiaľ prístupných 15 rýchlonabíjacich elektrostaníc, ktoré prevádzkuje operátor Greenway. Sú umiestnené najmä vo veľkých a významných obchodných centrách. Automobil sa dá na nich dobiť za asi 20 minút. „Zo skúseností z Holandska však vieme, že 90 % užívateľov elektromobilov dobíja svoje auto doma či v práci,“ doplnila Čišková.
 

Prečítajte si aj

Back to top button