Motorizmus

Scania Top Team – poznáme 6 tímov, ktoré postupujú do svetového finále

Myšlienka súťaže Scania Top Team je jednoduchá a zároveň geniálna.

Zamestnanci servisov spoločnosti Scania – jednotlivo mechanici, majstri, vedúci servisov, rozvíjajú formou súťaže svoje schopnosti vďaka prípravnému tréningu a tímovej spolupráci. Interná súťaž servisných pracovníkov tak podporuje ich neustále vzdelávanie a zvyšuje motiváciu. 
Výsledkom sú efektívnejšie služby pre zákazníkov Scania a zároveň v internej štruktúre spoločnosti predstavuje súťaž spôsob, ako zdôrazniť význam a prestíž servisných služieb.
 
Tento rok sa európske kolo súťaže Scania Top Team 2015 uskutočnilo prvýkrát v histórii na Slovensku, v stredisku Scania Senec a prebiehalo počas troch marcových víkendov, pričom každú sobotu súťažilo 70 účastníkov z 10 krajín v 10 tímoch. V minulom ročníku súťaže v roku 2013 sa európske kolo konalo v nemeckom Koblenzi.
 
Súťažné disciplíny pozostávali z praktickej časti, kde mali súťažiaci za úlohu vyrovnať sa so situáciami v servise (napr. diagnostika simulovaných porúch na vozidlách, vyriešenie zadaného technického problému) a z podporných aktivít formou diskusií a tímových úloh.
 
Slovenský tím Slovak Eagles zo Scania servisu Ličartovce súťažil poslednú marcovú sobotu, 28. marca 2015. Konkurencia v poslednom kole bola veľká a i keď „Slovenskí orli“ bojovali statočne, umiestnili sa na štvrtom mieste. Do svetového finále súťaže po troch víkendoch postúpilo 6 tímov z Veľkej Británie, Ruska, Švédska, Rakúska, Dánska a Švajčiarska.
 
Pri prestížnej príležitosti hosťovania súťaže európskych rozmerov sa vedenie spoločnosti Scania Slovakia rozhodlo pozvať tiež študentov stredných škôl so zameraním „Automechanik“, aby mali príležitosť pozrieť si fungovanie servisu v praxi. Skupina študentov si tak prešla nielen priestory servisu Scania Senec, ale mali aj možnosť exkluzívne nahliadnuť do zákulisia súťažných tímov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button