Motorizmus

Aliancia Renault-Nissan a Daimler rozširujú svoju spoluprácu o vozidlá pick-up

Po piatich rokoch úspešnej kooperácie rozširuje Aliancia Renault-Nissan a Daimler svoju spoluprácu o segment pick-up vozidiel. Pre Mercedes-Benz to znamená vstup do tohto segmentu.

Nový pick-up bude mať dvojitú kabínu a bude určený pre komerčných aj súkromných užívateľov. Primárne trhy pre nové vozidlo budú Európa, Austrália, Južná Afrika a Južná Amerika. Spolupráca so spoločnosťou Nissan je samozrejmá hlavne pre jej viac ako 80 ročné skúsenosti s pick-up vozidlami. Od roku 1993 vyrobil Nissan viac ako 14 miliónov pick-up vozidiel, ktoré prepravovali náklad a ľudí aj v tých najnáročnejších podmienkach na Zemi.
 
Zo spolupráce bude ťažiť aj Renault, pre ktorý sa tak isto pripravuje nový model pick-up. Ten bude mať spoločný základ s modelom Nissan NP300 a bude prvým pick-up vozidlom spoločnosti Renault. Nové modely budú vyrábané v španielskej Barcelone kde sa pripravuje výroba až 120 000 vozidiel ročne, a tak isto v argentínskej Kordobe s kapacitou 70 000 vozidiel ročne. Výroba nového modelu je plánovaná na začiatok roku 2016.
 

Prečítajte si aj

Back to top button