Motorizmus

MAN a Scania sú súčasťou nového holdingu Truck & Bus GmbH

Koncern Volkswagen AG oznamil vytvorenie nového holdingu Truck & Bus GmbH, by spojil značky MAN a Scania.

Vozidlá značky MAN a Scania patria do skupiny VW Group. Tá vytvára nový holding Truck & Bus GmbH so zameraním na stredne veľké a ťažké nákladné vozidlá. Spolu s autobusmi má koordinovať stratégiu v oblasti značiek od vývoja nových modelov cez ich produkciu až po ľudské zdroje.
 
Volkswagen do nového holdingu prevedie svoj podiel v Scanii aj MANe. Truck & Bus GmbH bude riadiť a koordinovať spoluprácu medzi tromi obchodnými spoločnosťami MAN Truck & Bus AG, MAN Latinská Amerika a Scania AB.
 
Cieľom je vytvoriť zo značiek MAN a Scania globálných šampiónov, konkurujúcich predovšetkým značkám spadajúcim pod krídla koncernov Daimler, PACCAR a Volvo Trucks. Súčasťou integrovanej obchodnej skupiny sa potom stane aj značka Volkswagen – Úžitkové vozidlá, ktorá sa venuje ľahkým úžitkovým vozidlám do 3,5 tony.
 
Spojenie výrobcov nákladných vozidiel do jedného holdingu má prispieť k užšej spolupráci medzi značkami, skráteniu rozhodovacích procesov a rýchlejšiemu postupu pri najrôznejších zmenách. Zároveň si majú Scania aj MAN ponechať vlastnú identitu podobne ako je tomu u konkurenčných značiek Volvo Trucks a Renault Trucks.
Truck & Bus GmbH povedie Andreas Renschler, člen predstavenstva Volkswagen AG a dozornej rade zloženej na základe parity, bude predsedať Prof. Dr. Martin Winterkorn, generálny riaditeľ Volkswagen AG.
 

Prečítajte si aj

Back to top button