Motorizmus

Bratislavský závod VW je najbezpečnejším závodom Volkswagenu v Európe

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia sa stal najbezpečnejším závodom Volkswagenu v Európe.

Ocenenie prevzal od zástupcov vedenia značky za výrobu a logistiku a komponenty Albrecht Reimold, predseda predstavenstva spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK). Audítori ocenili aktuálne a pravidelné informovanie zamestnancov, systematické zabezpečenie čistoty a poriadku na pracoviskách, a taktiež dôsledné nosenie osobných ochranných pracovných prostriedkov. Pozitívne tiež vyzdvihli opatrenia a zlepšenia v oblasti ergonómie.
      
Pre bratislavský závod je to už tretie ocenenie ako „Najbezpečnejší závod“ počas posledných piatich rokov. Na druhom mieste sa v aktuálnom ročníku umiestnil závod Volkswagenu v nemeckom Chemnitzi a na treťom Volkswagen Navarra v španielskej Pamplone. Pohár za bezpečnosť pri práci sa od roku 1985 každoročne odovzdáva najlepšiemu závodu a najlepšiemu organizačnému útvaru Volkswagenu.
      
Od roku 2005 sa do tejto súťaže môžu zapájať všetky európske závody značiek Volkswagen a Volkswagen úžitkové vozidlá. Najlepšie závody a organizačné útvary sú vyhodnocované prostredníctvom rebríčka, ktorého východiskovým faktorom je počet pracovných úrazov. Nominované závody a organizačné útvary prechádzajú následne auditom v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Na celkové hodnotenie pritom vplývajú aj faktory ako tímový duch, pracovná atmosféra a komunikácia. Volkswagen Slovakia zamestnáva viac ako 9900 ľudí.
 

Prečítajte si aj

Back to top button