Motorizmus

Volkswagen Slovakia vyrobil v prvom polroku viac ako 200.000 automobilov

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobila v prvom polroku 2015 celkovo 202.778 automobilov.

Okrem výroby prevodoviek a komponentov naplno rozbehla tiež produkciu zariadení pre výrobné linky v stupavskom závode. Informoval o tom dnes hovorca spoločnosti Vladimír Machalík. „V prvom polroku sme úspešne spustili výrobu novej generácie Audi Q7 a aj náš stupavský závod sa pozitívne vyvíja,“ uviedol predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold.
      
Výroba prevodoviek pre vozidlá koncernových značiek Volkswagen, Audi, SEAT a ŠKODA dosiahla úroveň 150.600. V martinskom závode sa vyprodukovalo 17,8 milióna komponentov. Stupavský závod vyrobil 11.600 zariadení pre výrobné linky závodov koncernu Volkswagen v krajinách Európskej únie, Číne, Indii či Mexiku.
      
Obrat spoločnosti dosiahol podľa Machalíka za prvých šesť mesiacov tohto roka úroveň 3,5 miliardy eur. Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4 milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine.
 
Zamestnáva vyše 9900 ľudí. V bratislavskom závode vyrába automobily viacerých značiek a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.
 

Prečítajte si aj

Back to top button